Inima nu are naţionalitate. Studenţi străini sar în ajutorul bolnavilor şi medicilor români

Spitalul "Grigore Alexandrescu", secţia de terapie intensivă neonatală
Spitalul "Grigore Alexandrescu", secţia de terapie intensivă neonatală (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Veniţi la Cluj pentru a studia medicina, mai mulţi tineri, impresionaţi de lipsurile din spitale şi de soarta unor bolnavi, au pus mână de la mână şi au donat materiale sanitare şi chiar aparatură medicală, pentru a le face viaţa mai uşoară atât pacienţilor, cât şi cadrelor medicale, relatează digi24.ro

Cum a început totul? În urmă cu şase ani, Jannie Billeck, studentă la Medicină generală, impresionată de un caz pe care l-a văzut în timpul practicii într-o secţie de Pediatrie, a decis să se implice."

"Acesta a fost primul nostru caz, cu Alexandra care nu avea nimic, părinţii ei nu veneau să o viziteze. A trebuit să treacă prin foarte multe operaţii şi a fost o şansă de a o ajuta cu scutece, haine sau dulciuri”, a explicat Jannie.

Lucrurile au continuat. Cu parte din banii de buzunar şi fonduri primite de la familii, tinerii au început să cumpere materiale sanitare pe care să le ducă în spitale şi au făcut şi o asociaţie. În prezent, în proiect sunt implicaţi aproape 40 de studenţi, majoritatea străini. Aceştia strâng fonduri online, în cafenele sau la facultate.

Tinerii donează de la mănuşi sterile, tensiometre, medicamente sau jucării şi până la aparatură medicală mai complexă. Cel mai important proiect al lor de până acum a fost achiziţionarea unui aparat care ajută la diagnosticarea cancerului de col.

„Am încercat să ajungem de la o persoană la alta şi să colectăm cât de mult putem pentru a da materiale care le lipsesc pacienţilor din spitale”, a spus Karina Eisenberg, studentă la Medicină.

„Empatia nu se învaţă şi cred că este foarte importantă pentru un medic, pentru că întâlneşti pacienţi vulnerabili”, a adăugat studenta Jannie Billecke.

Studenţii merg şi în orfelinate, pentru a le oferi daruri copiilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne