Încep jocurile. Iohannis, invitat să se retragă din cursa pentru Cotroceni

Klaus Iohannis, preşedintele PNL şi Crin Antonescu, fost preşedinte PNL
Klaus Iohannis, preşedintele PNL şi Crin Antonescu, fost preşedinte PNL (Epoch Times România)

Au început jocurile pentru scaunul de la Cotroceni. După ce noul preşedinte al PNL, Klaus Iohannis, şi fostul lider Crin Antonescu au acceptat sâmbătă, în cadrul Congresului PNL, să fie propuşi candidaţi pentru scaunul de la Cotroceni, deputatul PNL Radu Zlaţi îi cere lui Iohannis să se retragă din cursa pentru Preşedinţie, scrie Realitatea.net

Deputatul PNL este de părere că ar fi mai bine ca prezidenţiabilul formaţiunii să fie Crin Antonescu, iar Iohannis să rămână în postura de preşedinte de partid. În cazul în care Crin Antonescu va câştiga alegerile, Iohannis ar urma să fie premier, fiind completat celebrul tandem despre care se vorbea înainte de retragerea lui Antonescu.

Aprecierile au fost făcute într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui PNL, Klaus Iohannis, pe care o redăm în totalitate:

"Invitaţie: Domnule Preşedinte Klaus Iohannis, îndrăzniţi mai mult!

Îndrăzniţi mai mult decât vă permit cei care vor să lovească în Crin Antonescu sacrificându-vă! Par mulţi, par mari, par importanţi, dar nu sunt nici mulţi, în niciun caz mari şi cu atât mai puţin importanţi – sunt doar uniţi şi hotărâţi să scape de dumneavoastră în maxim 4-5 luni.

Au convingerea că v-au găsit punctul slab – anume dorinţa cu orice preţ de a candida în toamnă, cu orice rezultat şi cu orice consecinţe – pentru a vă da ocazia să deziluzionaţi partidul într-o simetrie perfectă cu scorul uriaş cu care aţi fost votat preşedinte PNL.

Demonstraţi-le şi demonstraţi-ne că nu au dreptate! Acel grup de oameni mici, cu aspiraţii mici, vrea să vă convingă că nu veţi putea fi niciodată un mare preşedinte al Partidului Naţional Liberal, un preşedinte de bătaie lungă şi pentru proiecte mari, un preşedinte care la un moment dat să devină premier. Şi, de ce nu, un premier care la următoarele alegeri prezidenţiale să poată candida cu şanse reale, nu închipuite, nu inventate, un candidat care să devină meritocratic preşedinte de ţară, eventual preluând prieteneşte cheile de la un alt mare preşedinte dat tot de PNL, Crin Antonescu – la fel cum tot prieteneşte sâmbătă aţi preluat cheile conducerii PNL de la acelaşi Crin Antonescu.

Rămâneţi prietenul lui Crin Antonescu şi refuzaţi să deveniţi un preşedinte de partid care n-a apucat să dea nimic, dar cere totul, asociat cu nişte oameni care deşi sunt de-o viaţă în PNL, n-au avut să dea decât foarte puţin partidului, dar cer totul. Toate uneltirile şi negocierile de târg mizerabil care s-au făcut înainte de congres n-au vizat decât funcţiile de vicepreşedinţi, alegerea dumneavoastră ca preşedinte al PNL nu este rodul acelor manevre murdare, nu le datoraţi nimic trăgătorilor de sfori.

Alegerea dumneavoastră ca preşedinte al PNL este rodul prieteniei cu Crin Antonescu şi rodul încrederii bazei partidului. Vă invităm să rămâneţi alături de Crin Antonescu şi alături de oamenii mulţi şi curaţi, care vă susţin întotdeauna luaţi împreună şi niciodată luaţi separat. Desprindeţi-vă acum de cei care v-au înconjurat ca să vă ia oxigenul şi care deşi nu vă pot face preşedintele României, cu siguranţă vă pot face NIMIC.

Aşadar, vă rugăm să evitaţi „împărţirea apelor” în PNL care ar rezulta în urma competiţiei interne dintre dumneavoastră şi Crin Antonescu, faceţi-ne şi faceţi-vă un bine: NU NE DAŢI DE ALES! Nu vă măsuraţi puterile cu Crin Antonescu, măsuraţi-vi-le ÎMPREUNĂ cu Crin Antonescu. Fiţi dumneavoastră întâiul susţinător al lui Crin Antonescu în campania pentru prezidenţiale, aşa cum Crin Antonescu a fost prima voce care în 2009, când nimeni nu mai vedea soluţii, a strigat „Klaus Johannis premier!” şi prima voce care în 2014 a strigat „Klaus Johannis preşedinte al PNL!”.

„Cine trădează încetează să existe. Eşti ceva, şi când trădezi, nu mai exişti.” (Crin Antonescu)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne