Laura Georgescu: şantaje, jigodii, boi, laptopuri. La CNA e greu

Laura Georgescu, preşedinta CNA
Laura Georgescu, preşedinta CNA (Epoch Times România)

Un nou scandal zguduie Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA). Într-o înregistrare audio obţinută de Realitatea TV, şefa CNA, Laura Georgescu recunoaşte că favorizează România TV, postul de televiziune controlat de deputatul PSD Sebastian Ghiţă, apropiat al premierului Victor Ponta.

În termeni suburbani, şefa CNA vorbeşte despre faptul că "îl acoperă" pe Ghiţă şi postul lui şi despre şantaj:

"M-a forţat jigodia de Georgică Severin (preşedintele Comisiei de Cultură din Senat, n.r.) să le dau lor cuvântul. Eu înnebunesc că tu mă pui, pe boul de Ghiţă (Sebastian, deputat PSD şi patronul România TV, n.r.) şi pe România TV să-i acopăr şi tu nu profiţi de...aşa. Înţelegi ce-ţi explic? Crezi că merge ceva legal în România? Vin şi te şantajez... Cum crezi că merge-n România? Merge ceva legal? Să mă duc şi să zic: nu vă supăraţi, uitaţi am şi eu o lege. Pot să, la umbra ei, să-mi fac treaba? Nu. E, du-te .... atuncea! Vin şi te şantajez, ce vrei să fac?", spune Laura Georgescu, conform înregistrării date de Realitatea TV.

Într-o altă înregistrare, Laura Georgescu, forţează "o sponsorizare", sub forma unor laptopuri, pentru instituţie, afirmând că nu este "tâmpită" să dea bani pe laptopuri când atâţia oameni îi sunt datori:

"Laptopuri nu ne sponsorizaţi şi pe noi? Nu ne faceţi şi nouă o donaţie? 5 bucăţi! Ăla e un jaf, frate, să mor eu, e la preţ de piaţă! Nu ştiu, 1-7, 1700, cât dracu e? Nu am înţeles. Lăsaţi, lăsaţi, faceţi-vă că ştiţi ce vreau! Te pup, pa, pa! Să dea nişte laptopuri. Nu, nu, nu ţi le mai...laptopuri, ascultă-mă puţin că o rezolv altfel. (O sun pe Gubernat să văd). Că n-aş băga, frate bani în laptopuri. Sunt tâmpită, mă, să iau laptopuri de bani pentru instituţie, mă, când putem să le luăm altfel, mă, am atâţia oameni care-mi sunt datori, nu pricepi ce-ţi explic? E păcat de Dumnezeu, mă! Nu suport să iau bani din instituţie să rezolv problemele. Mi se pare de un (...). (Gubernat) asta e prietenă cu unu’, înţelegi, şi m-a tot întrebat dacă vreau... Să nu iau 5 laptopuri pe moca? Dă-i(...), ce-o să spună? C-am primit şpagă, dă-i în...." spune Laura Georgescu într-o altă înregistrare.

Reacţiile la înregistrările cu Laura Georgescu, considerată o apărătoare a posturilor apropiate Puterii, în special al Antenei 3, nu au întârziat să apară:

"E greu să am un punct de vedere. Mi se pare scandalos. Nu ştiu contextul, dar din ce reiese, dacă cea care vorbeşte e doamna Georgescu, e încă una dintre înregistrările care ne dau măsura exactă şi jalnică a instituţiilor importante din ţara în care trăim, a infiltrării inacceptabile, greţoase, a presiunii politice, partizane în instituţiile care ar trebui să asigure un echilibru, într-un domeniu atât de important", a declarat Crin Antonescu.

"Cred că această doamnă ar trebui să demisioneze de urgenţă. Şi nu pentru că vorbeşte la modul acesta, ci pentru că în acea înregistrare vorbeşte despre faptul că ar proteja o persoană şi un post de televiziune, vorbeşte de ce nu ar lua laptop-uri de la persoane pe care le protejează. Dacă aceste înregistrări sunt reale, doamna aceasta ar trebui să demisioneze pentru că nu poate, în calitatea pe care o are, să fie imparţială când judecă cazurile posturilor concurente. E vorba de bani publici aici", a declarat, la rândul său, senatorul PDL Alin Tişe, la Realitatea TV.