Înalta Curte a decis: "Călăul" lui Voiculescu, Camelia Bogdan, revine în magistratură

Cunoscută drept judecătoarea care l-a trimis după gratii pe fondatorul Antenelor Dan Voiculescu, Camelia Bogdan revine în magistratură după ce fusese exclusă de CSM în urma unor acuzaţii lansate în spaţiul public de Antena 3 şi site-ul Luju.ro.
Camelia Bogdan (Mihut Savu / Epoch Times)
Andrei Pricopie
13.12.2017

Judecătoarea Camelia Bogdan, şefa completului care l-a condamnat la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, în dosarul ICA, a fost exclusă din magistratură de noul CSM, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a dat câştig de cauză miercuri şi a anulat decizia respectivă, astfel că se întoarce în rândul colegilor săi.

Curtea Supremă a admis recursurile declarate de Camelia Bogdan şi Asociaţia Forumul Judecătorilor din România împotriva deciziei CSM din 8 februarie şi a stabilit înlocuirea sancţiunii iniţiale - de excludere din magistratură - cu mutarea judecătoarei, pe o perioadă de 6 luni, de la Curtea de Apel Bucureşti la Curtea de Apel Târgu Mureş, începând cu data de 15 ianuarie 2018.

Din completul de cinci judecători, doi au făcut opinie separată, în sensul admiterii recursului declarat de Camelia Bogdan şi anularea deciziei CSM, fără mutarea disciplinară.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Reamintim că, în februarie, CSM a admis astfel acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva Cameliei Bogdan potrivit căreia judecătoarea a încălcat "prevederile legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii".

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu, la începutul lunii februarie, în urma informaţiilor lansate în spaţiul public de Antena 3 şi site-ul Luju.ro. Pentru mai multe detalii despre scandal intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor