În vizită la Cairo, Putin oferă un AK-47 liderului egiptean

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a oferit liderului egiptean Abdel Fattah el-Sisi o puşcă de asalt AK-47, în timpul unei ceremonii desfăşurate marţi, potrivit comunicatelor de presă. Putin s-a aflat într-o vizită la Cairo pentru a se întâlni cu omologul său egiptean în vederea consolidării relaţiilor dintre cele două ţări.
Unul din posterele cu liderul rus Vladimir Putin care puteau fi văzute în Cairo în timpul vizitei acestuia în Egipt în 10-11 februarie 2015.   (Captură Foto)
Jack Phillips
12.02.2015

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a oferit liderului egiptean Abdel Fattah el-Sisi o puşcă de asalt AK-47, în timpul unei ceremonii desfăşurate marţi, potrivit comunicatelor de presă. Putin s-a aflat în vizită în Cairo pentru a se întâlni cu omologul său egiptean în vederea consolidării relaţiilor dintre cele două ţări.

Pentru ca liderul rus să nu se simtă marginalizat, aşa cum s-a întâmplat în cazul ceremoniei de la Auschwitz din acest an, unde Putin nu a fost invitat, oficialii egipteni au decis să organizeze o ceremonie de primire maiestuoasă, care a inclus chiar şi covor roşu, gardă de onoare şi un cor de copii.

Dar, după cum a consemnat The Independent, planurile oficialilor egipteni nu au mers tocmai strună, ţinând cont că imnul naţional al Rusiei a fost aproape complet mutilat, Putin fiind vădit nemulţumit de această prestaţie.

Leila Fadel, şefa biroului din Cairo a NPR, a menţionat primirea călduroasă de care a beneficiat Putin la sosirea sa în Cairo, el păşind pe covorul roşu flancat de soldaţi purtând uniforma militară de ceremonie. Pe străzile capitalei egiptene au fost atârnate steaguri ruseşti şi afişe cu chipul liderului rus.

Mass media egipteană a sufocat atenţia cititorilor cu relatări despre vizita lui Putin.

După ce au participat la un spectacol de operă şi la o cină într-un restaurant de lux, cei doi şefi de stat au trecut la treburi serioase şi au căzut de acord asupra unui important aspect: Rusia va ajuta Egiptul să construiască prima sa "centrală nucleară", un caz care aminteşte de cel al Iranului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor