Igor Dodon: Guvernul de la Chişinău finanţează insuficient sportivii

Şeful statului afirmă că sportivii moldoveni s-au remarcat la competiţiile internaţionale, datorită finanţărilor Fundaţiilor Primei Doamne şi a socialiştilor. Experţi de la Chişinău doresc să cunoască cu adevărat provenienţa banilor alocaţi pentru caritate.
Igor Dodon cu grupul de sportivi ai R. Moldova reveniţi de la competiţii (facebook.com)
Ştefan Sârbu
18.08.2017

Un grup de sportivi din Republica Moldova a revenit de la Campionatul European la lupte universale cu 11 medalii: 3 de aur, 7 argint, 1 bronz, alţi sportivi au participat la Campionatul Open European la Taekwon-do GTF şi s-au întors acasă cu 17 medalii: 10 de aur, 2 de argint şi 5 de bronz. Cu acest prilej ei au fost invitaţi la Preşedinţie şi felicitaţi de către Igor Dodon pentru rezultatele remarcabile pe care le-au obţinut.

Şeful statului susţine că sportivii moldoveni au participat la competiţii cu suportul financiar al Fundaţiei de Binefacere a Primei Doamne „Din Suflet” şi a Fundaţiei ”Iubesc Moldova” şi doar datorită contribuţiilor acestora a fost posibilă participarea lor la Campionatele europene.

La rândul lor, reprezentanţii Federaţiei de Lupte Universale din R. Moldova i-au adresat preşedintelui o scrisoare de recunoştinţă pentru suportul acordat la promovarea sportului moldovenesc pe plan internaţional.

În context, Igor Dodon a mai remarcat că Guvernul de la Chişinău finanţează insuficient sportivii moldoveni care ”ne reprezintă cu mândrie pe podiumurile campionatelor de diferite niveluri şi promovează activ imaginea Republicii Moldova în lume”.

De menţionat că activistul civic şi expertul Centrului de Politici şi Reforme, Dumitru Alaiba, a comentat recent pe pagina sa de Facebook că ”prima doamnă”, ar face caritate pe bani furaţi de soţul său Igor Dodon. ”Ceea ce face Galina Dodon e complicitate la corupţie, nu caritate.”

Cât priveşte organizarea concertelor şi a diferitor evenimente festive sub egida lui Igor Dodon, care niciodată nu menţionează sursele finanţării, Ion Guzun expert la Centrul de Resurse Juridice din Moldova, se întreabă retoric: ”Totuşi de unde bani? Poate un proces penal de verificare a sumelor? Poate e un simplu trafic de influenţă? Sau valorificarea banilor din Bahamas?”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor