Igor Dodon criticat dur pentru vizita din nordul Moldovei unde a ignorat din nou cerinţele sanitare

Igor Dodon în vizită la nordul Moldovei
Igor Dodon în vizită la nordul Moldovei (facebook.com/Dodon Igor)

În cadrul unor „vizite de lucru” în raioanele Sângerei şi Drochia din nordul Moldovei, preşedintele Igor Dodon a avut, joi, mai multe întâlniri cu preoţi, o familie care creşte şi educă 14 copii, veterani de război, lucrători medicali, dar şi elevi din gimnazii fără a purta de fiecare dată mască şi a respecta distanţa socială.

Fotografiile şi secvenţele video postate de către şeful statului pe pagina sa de Facebook au stârnit un val de critici din partea politicienilor, experţilor şi internauţilor.

Expertul de la Transparency International Moldova Veaceslav Negruţă a menţionat că şcoala este obligată să protejeze copiii de orice abuz sau intimidare, fizică sau morală, din partea oricui ar veni acestea. „Ce face acest ghiuj politic prin şcoli pe timp de epidemie şi de ce pune mână pe copiii altora? Doar se vede clar din poză un abuz evident admis şi un copil intimidat.”

„De ce îi permiteţi lui Igor Dodon să intre pe teritoriul instituţiei educaţionale fără mască şi să vă întrerupă orele? De ce atunci nu le permiteţi şi părinţilor să procedeze la fel? De ce ei trebuie să se uite printre gardul şcolii la copiii lor?”, a atenţionat deputata Maria Ciobanu.

Politiciana a cerut profesorilor să se ridice la înălţimea misiunii unui învăţător demonstrând că sunt responsabili de jure şi de facto de securitatea vieţii elevilor. „Dacă nu Dvs., atunci cine trebuie şi pot să îi dea o lecţie de corectitudine şi bun-simţ lui Igor Dodon? Restricţiile pe perioada pandemiei de coronavirus sunt obligatorii pentru TOŢI!”.

„Ce caută acest animal, fie el şi politic (de la Aristotel citire!), prin instituţiile de învăţământ, ignorând intenţionat toate exigenţele sanitare?”, a adăugat deputatul Iurie Reniţă, întrebând retoric dacă Dodon „e, cumva, cunoscător şi în ale educaţiei după ce v-a 'luminat' cu COVID-ul?”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe