„Ei iubesc Moldova”. Alexandr Slusari: Dodon sfidează toate eforturile medicilor în combaterea pandemiei

Igor Dodon la întâlnire cu mai mulţi artişti din R. Moldova. Butuceni, Orhei.
Igor Dodon la întâlnire cu mai mulţi artişti din R. Moldova. Butuceni, Orhei. (facebook.com/Dodon Igor)

Vicepreşedintele Parlamentului Alexandr Slusari solicită reacţia publică a Ministerului Sănătăţii şi Agenţiei naţionale pentru sănătate publică (ANSP) după ce preşedintele Igor Dodon s-a întâlnit luni cu mai mulți interpreţi autohtoni la o pensiune turistică.

Deputatul Platformei DA susţine că acţiunea lui Dodon este mai mult decât iresponsabilă. De dragul campaniei electorale acesta a depăşit liniile roşii, sfidând toate eforturile medicilor moldoveni în combaterea pandemiei.

Poliţia să-l amendeze imediat pe şeful statului în conformitate cu prevederile Codului Administrativ pentru încălcarea demonstrativă a normelor antiepidemiologice, cere parlamentarul, menţionând că în caz contrar, autorităţile abilitate nu vor avea dreptul moral să ceară respectarea regulilor sanitare de la populaţia ţării şi vor purta principala răspundere pentru extinderea pandemiei în Moldova şi decesele oamenilor.

Alexandr Slusari a notat că recent a decedat de Covid o tânără poliţistă, mamă a trei copii, iar în jumătate de lună R. Moldova a ajuns de la 6500 la peste 9000 cazuri active devenind un „campion" stabil de infecţie în Europa, raportat la numărul populaţiei.

Totodată, cifrele statistice enunţate de Ministerul Sănătăţii au arătat că în urma câtorva ceremonii în diferite regiuni ale ţării s-au infectat zeci de oameni. „Dar iată că avem încă o „contribuţie" semnificativă a preşedintelui în procesul agravării situaţiei epidemiologice.”

„Fericirea la gradul superlativ absolut: în compania "vojdiului" (conducătorului n.r.) pe timp de pandemie! Restricţiile sunt pentru alţii! Trăiască naţia! Proiectul 'Ei iubesc Moldova'”, a ţinut să sublinieze, în context, deputata Platformei DA Maria Ciobanu.

Bilanţul persoanelor infectate cu noul coronavirus în R. Moldova a ajuns marţi la 34.358 cu 9529 cazuri active. Din cauza virusului comunist au decedat 960 persoane, dintre care 468 femei, iar 492 bărbaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe