Maria Ciobanu:„Izolaţi-vă de Igor Dodon ca de coronavirus!”

Maria Ciobanu, deputat PLDM
Maria Ciobanu, deputat PLDM (facebook.com)

„Contactul cu coronavirus şi cu Igor Dodon poate fi fatal. Primul îţi poate curma viaţa, al doilea îţi omoară speranţa”, scrie deputata Platformei DA Maria Ciobanu pe pagina sa de Facebook menţionând că atunci când preşedintele stătea tupilat pe la Condriţa mai era cum era, dar de când se crede stăpân deplin, activitatea căruia nu mai poate fi suspendată, a devenit o pacoste.

„Umblă aiurea prin raioane, cheltuie banii publici la stânga şi la dreapta, vorbeşte în dodii. L-aţi văzut aseară cum îşi sufla nasul la televizor şi ne dădea sfaturi 'vajnice' şi 'nujnice' să nu solicităm teste pentru pandemie?

Ce ştie el despre acest virus, care a cuprins aproape întreg globul pământesc? De ce nu ies la televizor medicii experţi în domeniu de la noi şi nu numai? Vai de capul nostru cu un asemenea preşedinte!”, a adăugat parlamentara notând că instituţia prezidenţială nu şi-ar avea rostul într-o republică parlamentară.

„De ce ne permitem luxul noi, un stat sărac lipit pământului, de a întreţine o asemenea maşină de tocat banul public? Ce poate face, conform prevederilor constituţionale, şi ce face un preşedinte într-o republică parlamentară? Aproape nimic! Al 'nostru' practică la greu turismul şi se lăfăieşte prin vacanţe în ţinuturi exotice”, a mai ţinut să sublinieze politiciana.

În concluzie, Maria Ciobanu s-a adresat tuturor liderilor de partide, deputaţilor, preşedinţilor de raioane, consilierilor, cetăţenilor de bună credinţă: „haideţi să ne dezicem de instituţia prezidenţială, dar până la o decizie legală, nu îl primiţi regeşte în teritoriu pe Igor Dodon, dar izolaţi-vă de dânsul ca de coronavirus!”.

Politologul Dionis Cenuşă, consideră, de asemenea, că Igor Dodon nu are nicio atribuţie în cadrul Şedinţei Comisiei Naţionale pentru Situaţii Excepţionale. Cu toate acestea, îl însoţeşte foarte des pe Ion Chicu şi îşi asumă meritele, chiar dacă sunt controversate şi criticate de public.

În opinia analistului, preşedintele trebuie să lase în pace Executivul, iar în loc de Preşedinţie, premierul Chicu ar trebui să viziteze mai des Parlamentul, unde împreună cu toate componentele acestuia, inclusiv opoziţia, să caute soluţii eficace şi eficiente contra virusului Partidului Comunist Chinez (PCC). „Interesul public pe primul loc, iar PR-ul politic nulificat.”

Notă: Epoch Times foloseşte termenul „virusul Partidului Comunist Chinez” pentru a face referire la noul virusul Wuhan, deoarece modul în care PCC a ales să muşamalizeze şi să gestioneze informaţiile despre acest virus a permis răspândirea acestuia în toată China, iar mai apoi în toată lumea, conducând la o pandemie globală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe