Hotnews: Unde au dispărut porcii din rezerva de stat şi cum au profitat firme din anturajul lui Dragnea

Începând din 2010, fermele din Periş rămân treptat fără porci. În 2012 ferma intra în insolvenţă, iar în 2015 este declarat falimentul. În paralel, ferma de porci din Teleorman, din comuna Salcia, deţinută acum oficial de Dragnea jr, începea să înflorească.
(Captură Foto)
Loredana Diacu
20.07.2017

Rezerva naţională de carne de porc în viu, ce constă în aproximativ 21.500 de animale (1,7 milioane de kilograme), a dispărut din 2011 din fermele Romsuintest SA Periş, una dintre cele mai mari ferme de porci din ţară, cu aproape 90.000 de capete în saivanele sale din Ilfov.

Rezerva naţională reprezintă hrana necesară populaţiei în cazul unui dezastru natural sau în cazul începerii unui război, relatează Hotnews, care a intrat în posesia a patru plângeri penale, una făcută de Rezervele Statului, alta de BCR şi două de către lichidatorul judiciar de la Romsuintest SA Periş – toate vizând falimentul Romsuintest Periş şi dispariţia porcilor.

Plângerile s-au lăsat cu dosare penale deschise în ultimii ani, toate fiind încă în lucru. "Afacerea" falimentară de la Periş a produs statului prejudicii de peste 150 de milioane de lei. În sesizări sunt reclamate posibile infracţiuni de care ar fi profitat Tel Drum şi Interfrigo Logitics, firma unde are interese şi fiul lui Liviu Dragnea.

Într-un răspuns lapidar trimis hotnews.ro, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, neagă că ar avea vreo legătură cu Tel Drum, cu persoanele din conducerea Romsuintest sau cu falimentarea companiei zootehnice.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor