Hotnews: "L-am căutat pe doctorul Cîrstoiu. De la Spitalul Universitar mi-au indicat să merg la clinica ANEMONA, unde Cîrstoiu m-a consultat şi am plătit 750 de lei"

Cătălin Cîrstoiu, candidatul Coalitiei PSD -PNL pentru primaria Capitalei (Epoch Times Romania)
Un manager de spital nu poate avea o altă funcţie, plătită sau neplătită, în afara spitalului pe care-l conduce. Documentele contabile şi medicale intrate în posesia hotnews.ro arată că, în octombrie 2023, un pacient a fost consultat de medicul ortoped Cătălin Cîrstoiu la clinica privată ANEMONA MED, care e deţinută de dr. Monica-Mihaela Cîrstoiu, soţia managerului. În aceeaşi zi, au fost consultaţi mulţi alţi oameni, susţine pacientul, în mărturia sa pentru redacţie. Dr Cîrstoiu era în 2023, ca şi acum, managerul general al SUUB, scrie hotnews.
- „Funcţia de manager general este incompatibilă cu: exercitarea oricăror altor funcţii salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical desfăşurate în aceeaşi unitate sanitară (...)”, conform Legii nr. 95/2006, privind reforma în domeniul sănătăţii.
- În 2020, Corpul de Control al Guvernului a constatat posibila incompatibilitate a prof dr. Cătălin Cârstoiu în relaţia dintre poziţiile sale de la spitalul de stat (SUUB) şi clinica familiei (ANEMONA). Dr. Cîrstoiu a negat că are vreo funcţie sau că încasează vreun ban pentru ce face la ANEMONA.
- În octombrie 2020, în raport, dr. Cîrstoiu a susţinut în scris că, la ANEMONA, face ”formare profesională de medici şi rezidenţi”. Corpul de control n-a avut probe suplimentare.
- În octombrie 2023, dr. Cîrstoiu a consultat la ANEMONA un pacient, i-a dat documente medicale pe care le-a semnat şi parafat, iar pacientul a plătit 750 de lei pe factură.
- Aflate în posesia hotnews.ro, scrisoarea medicală şi parafa doctorului Cîrstoiu au fost pe ANEMONA MED, dar factura dată pacientului a venit de la o altă firmă: Praxis Medical.
- Praxis este firma soţiei lui Cătălin Cîrstoiu.
Investigaţia poate fi citită aici.