Hipersensibilitatea la frecvenţele electromagnetice – maladia societăţii contemporane

Reţele electrice (Epoch Times România)
Kyrill Belan
05.01.2015

În ultimii ani, industria telecomunicaţiilor se dezvoltă vertiginos, iar frecvenţele electromagnetice emise de tot felul de dispozitive sofisticate care sunt menite să faciliteze viaţa omului modern, sunt omniprezente. Doar dacă nu sunteţi pădurar, în rest sunteţi expuşi în mod constant la tot felul de radiaţii electromagnetice. Odată cu dezvoltarea tehnologiei, un număr tot mai mare de oameni se confruntă cu simptomele neplăcute ale aşa-numitului sindrom al hipersensibilităţii la frecvenţe electromagnetice.

De fapt, telefoanele mobile, Wi-Fi, cablurile de înaltă tensiune, dispozitivele electronice pot fi foarte periculoase pentru unii dintre noi. Circa 5% din populaţia ţărilor dezvoltate crede că suferă într-o anumită măsură de intoleranţă la smogul electromagnetic. Este vorba de un tip de alergie la undele radio sau microunde emise de dispozitivele electrice.

Deşi în prezent nu există dovezi clare care ar demonstra existenţa unei legături între tehnologia electronică şi anumite boli specifice, cercetările oamenilor de ştiinţă ne vorbesc despre anumite eventuale pericole în acest sens.

Spre exemplu, un studiu din anul 2011 a constatat că, sub influenţa radiaţiei Wi-Fi, activitatea creierului studenţilor asociată cu atenţia s-a diminuat brusc, informează DailyMail.

Un alt studiu prezentat de Societatea Americană de Medicină Reproductivă din anul 2010 a demonstrat că semnalele Wi-Fi au redus semnificativ activitatea creierului femeilor participante la experiment, în momentul în care acestea au încercat să repete o serie de cifre.

La momentul actual, sensibilitatea la smogul electromagnetic este recunoscută în calitate de maladie reală în multe ţări. Spre exemplu, în Suedia acest sindrom este considerat a fi una din cauzele principale ale handicapului. În multe ţări europene există restricţii cu privire la instalarea Wi-Fi în şcoli şi folosirea de către copii a telefoanelor mobile. Medicii europeni susţin că se confruntă cu un număr tot mai mare de pacienţi care acuză simptome specifice intoleranţei la radiaţii electromagnetice şi o clasifică în categoria afecţiunilor periculoase.

Comunitatea ştiinţifică nu cunoaşte încă cum funcţionează mecanismul de acţiune a smogului electromagnetic asupra corpului uman, însă având în vedere că celulele organismului nostru sunt foarte sensibile la multe frecvenţe energetice cum ar fi sunetul şi lumina, ar fi surprinzător dacă acestea nu ar reacţiona la alte tipuri de radiaţii. Simptomele comune ale hipersensibilităţii electromagnetice sunt durerile de cap inexplicabile, slăbiciuni şi greaţă, dificultăţi de respiraţie sau chiar paralizie.

În ziua de azi, numărul dispozitivelor de unde Wi-Fi este în continuă creştere şi acoperă tot mai multe spaţii în oraşele moderne, ceea ce determină persoanele ce suferă de sindromul intoleranţei la smoguri electromagnetice să-şi aleagă foarte atent traseul.

Dacă credeţi că aveţi sensibilitate sporită la undele electromagnetice sau aparate electrice (computere, tablete, televizoare, becuri), vă oferim unele recomandări simple care ar putea diminua impactul nociv al acestora:

-înlocuiţi becurile luminescente din locuinţă cu becuri cu incandescenţă sau cu halogen, deoarece acestea produc mai puţine radiaţii;

-înlocuiţi Wi-Fi cu internet prin cablu;

-purtaţi haine confecţionate din material reflectorizant special, care protejează împotriva undelor electromagnetice. Puteţi să vă acoperiţi patul cu un baldachin din acest material pentru a avea un somn mai sănătos;

-înlocuiţi plombele metalice din dinţi deoarece acestea conduc bine electricitatea;

-folosiţi vopsea grafitată pentru pereţii sau locuinţa dumneavoastră, datorită proprietăţilor care permit blocarea radiaţiei, etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor