Câmpurile magnetice slabe cauzează modificări biochimice în organism
alte articole
Viaţa noastră cotidiană decurge în condiţiile unei expuneri constante la diverse câmpuri electromagnetice. Unele dintre acestea sunt necesare pentru supravieţuire, altele, însă, pot să dăuneze serios organismului nostru. Deşi nu observăm existenţa lor, oamenii de ştiinţă consideră că inclusiv câmpurile magnetice mici sunt în stare să interfereze cu corpul nostru şi să cauzeze modificări biochimice în interiorul lui.
Câmpurile magnetice sunt de diferite tipuri. Există câmpuri statice, cum ar fi cele din jurul magneţilor permanenţi. Câmpul magnetic al Pământului este cvasi-static, ceea ce înseamnă că poate să varieze uşor. În lipsa câmpului electromagnetic al Pământului, existenţa rasei umane ar fi imposibilă. Câmpurile cu frecvenţă radio pot varia atât în intensitate, cât şi în frecvenţă.
Recent, un grup de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Nevada, s-a concentrat pe studiul reacţiilor biochimice în corpul uman sub influenţa frecvenţelor electromagnetice. Cercetătorii au ajuns la concluzia că multe criterii de siguranţă în ceea ce priveşte inofensivitatea câmpurilor electromagnetice, trebuie să fie revizuite.
Cercetătorii au evaluat acţiunea câmpurilor cu ajutorul unei capacităţi inferioare nivelurilor standarde, calificate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, ca inofensive. Intensitatea câmpurilor electrice, supuse testării a fost semnificativ mai mică decât câmpul magnetic al Pământului şi aproximativ egală cu emisia unui telefon mobil. În prezent, în comunitatea ştiinţifică au loc dezbateri aprinse privind eventuala dezvoltare a tumorilor cerebrale în astfel de câmpuri magnetice.
Reamintim că acum câţiva ani, un grup de savanţi şi experţi în domeniul sănătăţii din Statele Unite ale Americii, Suedia, Danemarca, Austria şi China, au lansat un raport de 650 de pagini privitor la impactul câmpurilor magnetice asupra corpului uman. Oamenii de ştiinţă au făcut referire la peste 2.000 de studii, care au demonstrat că o expunere prelungită la radiaţii de nivel inferior poate provoca diferite tipuri de cancer, poate afecta sistemul imunitar, condiţiona apariţia bolii Alzheimer, a bolilor de inimă, etc.
Cercetările oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Nevada, confirmă, de asemenea, faptul că expunerea la radiaţiile electromagnetice poate provoca reacţii biologice în organism. Savanţii au înregistrat modificări atât în condiţii de laborator (culturi de celule în tuburi de testare), cât şi în condiţii naturale.
Intenţiile oamenilor de ştiinţă pe viitor vizează o evaluare mai detaliată a impactului câmpurilor electromagnetice asupra mecanismelor de creştere celulară şi formarea tumorilor.