Guvernul le face o nouă ofertă profesorilor: 1.000 de lei BRUT în plus pe lună la salariu începând cu 1 iunie

Protestul profesorilor
Protestul profesorilor (Epoch Times România)

Guvernul a anunţat miercuri, după noi discuţii cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ, că va creşte salariile cu 1.000 de lei brut lunar de la 1 iunie. Pentru personalul nedidactic din învăţământ, creşterea salarială va fi de 400 de lei brut lunar, urmând ca restul creşterilor cerute de sindicate să fie etapizate pe trei ani. Acest lucru urmează să fie reglementat prin OUG.

Redăm comunicatul Guvernului:

"Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca s-au întâlnit, la Palatul Victoria, cu liderii sindicatelor din Educaţie, pentru a dialoga pe tema revendicărilor acestora.

În urma întrevederii, au fost prezentate următoarele măsuri:

Guvernul României va adopta, mâine, prin Ordonanţă de Urgenţă, creşterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1000 lei brut lunar, care reprezintă pentru personalul didactic un avans din creşterea pe viitoarea grilă, care se va regăsi în viitoarea lege de salarizare, care se va aplica de la 1 ianuarie 2024. Pentru personalul nedidactic din învăţământ, creşterea salarială va fi de 400 de lei brut lunar.

În noua grilă de salarizare, salariul profesorului debutant/asistent universitar se va raporta la salariul mediu brut din economie şi va reprezenta punctul de referinţă al grilei de salarizare din educaţie. Majorările salariale potrivit noii grile se vor face etapizat, în maxim trei ani de la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, prima tranşă reprezentând 40 la sută din valoarea totală a majorărilor."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne