Rebengiuc, după dezbaterea prezidenţiabililor: Am ales Nicuşor Dan. Este un om inteligent, care judecă ce spune şi nu face agitaţie

Actorul Victor Rebengiuc a anunţat că, după dezbaterea de la Euronews între Nicuşor Dan şi George Simion, s-a decis să iasă public să vorbească pentru a atrage atenţia votanţilor „să fie atenţi, să voteze adevărul, capacitatea emoţională şi de responsabilitate a candidaţilor. Să vadă cine vrea să răspândească haos, să distrugă România, să o calce în picioare”.
Invitat la podcastul Hotnews, actorul a declarat că după dezbatere a rămas cu o alegere: "Am ales Nicuşor Dan. Este un om inteligent, care judecă ce spune şi nu face agitaţie".
Actorul, în vârstă de 92 de ani, a mai subliniat că românii au de ales în aceste alegeri între două societăţi foarte diferite.
„Au de ales între două feluri de societăţi. Între o societate închisă, Coreea de Nord, şi una capitalistă care se dezvoltă normal, poate nu e cea mai bună din lume dar funcţionează mai bine decât societatea comunistă”, a afirmat actorul.
Redăm parte din interviu
Ce v-a determinat să acceptaţi invitaţia noastră?
- M-am decis să încerc să transmit un mesaj în legătură cu votul de duminică într-o săptămână. Ca să fie mai pe larg am ales podcastul dvs. pentru că rezonez cu dvs. şi înţeleg pentru ce luptaţi şi ţelurile noastre se aseamănă.
Ce mesaj?
- Aş vrea să îndrept atenţia votanţilor spre cel mai bun, cel mai civilizat dintre candidaţi care deşi nu are prieteni sus-puşi în America poate să facă o înţelegere cu America fără să fim amici de mici şi de bere.
- Să fie atenţi, să voteze adevărul, capacitatea emoţională şi de responsabilitate a candidaţilor. Să vadă cine vrea să răspândească haos, să distrugă România, să o calce în picioare.
- A fost un moment când Partidul Comunist a fost desfiinţat. Unii şi-au aruncat carnetele, alţii le-au pitit. Eu n-am fost membru. Speram că lucrurile se aşază, scăpăm de comunişti. Oamenii ăştia erau comunişti, erau spălaţi pe creier. Eu nu am fost spălat pe creier. Aveam 13 ani când au venit comuniştii. Citeam ziarele, eram informat.
Există un sentiment astăzi că România este la răscruce, împărtăşiţi acest sentiment?
- România se află astăzi într-o situaţie gravă economică. S-au cheltuit mulţi bani dar nu pentru bunăstarea poporului. Toţi s-au îmbogăţit, ei şi toate neamurile lor. Au furat pe capete. Au venit îmbrăcaţi în nădragi şi sunt acum cu haine şi pantofi de cea mai înaltă calitate. Snagovul e plin de vile şi peste tot în ţară.
- În general, situaţia este dificilă şi trebuie luată o hotărâre categorică. Trebuie să alegem, ori Rusia ori UE şi NATO. Ori în lumea bună cu oameni care înţeleg ce înseamnă viaţă bună şi o funcţionare normală a unei societăţi. Banii se fură şi se dezvoltă familii de politicieni. Eu vorbesc ce se vorbeşte peste tot, toţi care sunt de părere cu mine sunt contrariaţi că funcţiile importante sunt ocupate de rude ale oamenilor sau prieteni ale oamenilor cu funcţii înalte în partide.
Credeţi că avem de ales duminică între lumea occidentală şi cea spre Est?
- Au de ales între două feluri de societăţi. Între o societate închisă, Coreea de Nord, şi una capitalistă care se dezvoltă normal, poate nu e cea mai bună din lume dar funcţionează mai bine decât societatea comunistă.
Puteţi avea dialog cu cei care fac altfel de alegeri?
- Nu poţi avea acest dialog. Eu am primit un mesaj când mergeam la întâlnirea din Piaţa Universităţii, înainte de al doilea tur de scrutin. Nu am anunţat nicăieri că merg, am plecat cu nevasta de acasă pentru că am citit un apel al lui Marius Manole. Pe drum am primit un mesaj, unul de natură să mă întoarcă acasă.
- Sunt multe mesaje. Eu nu mă emoţionez şi nici nu mă sperii. Nu umblu după aprecieri, sunt cuminte, merg, nu vreau să atrag asupra mea. Vreau să fiu văzut doar pe scenă şi pe ecran.
- Eu am obiceiul să nu vorbesc despre mine. Eu nu mă plac deloc, consider că nu ajung la nivelul la care aş vrea eu să ajung, vorbesc în primul rând profesional. Întotdeauna am rezerve în legătură cu realizările mele. Nu aştept aprecieri.