Guvernul face "curăţenie": Patru universităţi vor fi închise

Studenţi la intrarea unei facultăţi
Studenţi la intrarea unei facultăţi (Mihut Savu / The Epoch Times)

Guvernul a închis patru universităţi din ţară. Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, a afirmat că a pornit cea mai mare operaţiune de curăţenie din sistemul de educaţie, închizând porţile următoarelor instituţii de învăţământ superior: Universitatea Financiar-Bancară din Bucureşti, Institutul Teologic Romano Catolic din Bucureşti, Universitatea "Mihai Eminescu" din Timişoara şi Universitatea "Mihail Kogălniceanu" din Iaşi.

Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, a precizat la Realitatea TV că cele 135 de programe de studiu nu respectau condiţiile de calitate şi ca urmare aceste universităţi nu vor mai organiza admitere.

"Vorbim de cea mai mare curăţenie din ultimii 25 de ani. Toate aceste lucruri sunt realizate cu ţinta de a avea un învăţământ de calitate. Fac un apel către tineri să se uite pe site-ul Ministerului Educaţiei şi să aleagă acele universităţi care sunt acreditate", a mai precizat ministrul.

"Începând cu anul 2014-2015 nu se mai organizează examene de admitere. Respectivele universităţi nu mai au dreptul să mai organizeze examen de admitere", a spus Costoiu, adăugând că această decizie nu va avea repercusiuni asupra studenţilor care urmează deja cursurile acestor universităţi.

Ministrul a mai afirmat că mai sunt monitorizate atent încă trei universităţi din ţară, printre care este şi Universitatea Bioterra.

Anton Hadăr, preşedintele Alma Mater, a afirmat că această măsură luată de Ministerul Educaţiei nu trebuie să neliniştească cetăţenii şi că învăţământul românesc trebuie privit în condiţiile în care în ultimii ani au promovat examenul de bacalaureat un număr tot mai mic de elevi. "Era normal să avem universităţi care să se închidă. Sunt universităţi care nu au depus dosare de acreditare. Faptul că dispar câteva universităţi reprezintă un bonus, nu o pierdere. Tinerii să fie foarte atenţi, să vadă unde se înscriu".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne