"Tinicheaua de Voiculescu a luat-o razna şi bate câmpii într-un mod total dizgraţios" - Sorin Oancea, directorul B1 TV

Dan Voiculescu, depunerea jurământului în Senatul României
Dan Voiculescu, depunerea jurământului în Senatul României (Epoch Times România)

Acuzat de Dan Voiculescu că ar fi părăsit în mod "ruşinos" Antena 3, unde a venit "în şlapi şi cu punga de un leu în mână", Sorin Oancea, directorul general al B1 TV, a explicat într-un interviu acordat Reporter Virtual că nu a primit nimic de pomană, aşa cum insinuează patronul Antenei 3. Cât despre plecarea "ruşinoasă" din Antene, directorul B1 neagă ca şi-a dat demisia prin fax/e-mail, aşa cum a afirmat Voiculescu, declarând că a discutat faţă în faţa cu fostul său patron:

”De la Antena 3 am plecat forţat practic de tinicheaua de Voiculescu şi nu într-un mod ruşinos cum spune el. Am plecat pentru ca el voia ceva, iar eu altceva. Apoi ne-am despărţit, ce era să fac? El era majoritar, nu eu. Iar faptul că l-aş fi anunţat de demisie prin mail sau prin fax, este iar o minciună. I-am spus-o faţă în faţa, într-o discuţie în trei, la care mai participa şi Camelia Voiculescu (fiica lui Dan Voiculescu n.r.). El nu mă credea că plec şi atunci i-am spus „Verificaţi la Registratură, că am depus-o şi la acolo”; eram director nu puteam să mă joc cu demisia. Dar de aflat, prima dată a aflat de la mine”, a declarat Oancea.

Directorul B1 a mai declarat că nu se jenează că a venit în şlapi la Antene, că milioanele pe care i-a reproşat Voiculescu că le-ar fi câştigat în firma lui au fost muncite iar despărţirea de fostul său patron s-a produs deoarece acesta îşi dorea o televiziune pe care să o folosească că pe un instrument politic în timp ce el îşi dorea un produs media:

"Am început să lucrez cu Voiculescu în anul 1992, când eram încă student la Facultatea de Jurnalism din Bucureşti. Probabil că în şlapi şi cu punga de un leu în mână, dar asta nu e ceva de care să mă ruşinez. I-am construit începând cu anul 1997 Antena 1, pe care am condus-o până în anul 2004, ajungând să bată Pro TV patru zile din şapte. Au fost anii de glorie ai Antenei 1, după care am plecat să fac Antena 3, pe care am lansat-o în 2005, devenind şi acţionar, cum sunt de altfel şi în prezent. (...) Ce vreau să spun este ca o parte din banii munciţi şi câştigaţi la Antena 1 i-am investit alături de Voiculescu, un om în care am crezut până am înţeles că el vrea un instrument politic, în timp ce eu voiam un produs media”, a declarat Sorin Oancea pentru www.reportervirtual.ro.

Reamintim că Dan Voiculescu este actualmente sub control judiciar, fiind acuzat de şantaj. Joi, procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de acesta, acuzându-l că „a ameninţat direct, sau prin intermediari, oameni de afaceri şi administratori a trei companii că, în situaţia în care nu vor încheia contracte de publicitate cu trustul de presă pe care în fapt îl conduce, va declanşa o agresivă campanie de discreditare.”

Dan Voiculescu a negat acuzaţiile, declarând presei că în dosar se afirma că cei care au exercitat efectiv şantajul asupra oamenilor de afaceri denunţători sunt foştii şefi din trustul Intact, Sorin Oancea şi Mihai Craiu şi s-a lansat în acuzaţii jignitoare la adresa fostului său angajat. Mai mult, Antena 3 a dat in judecata postul concurent B1 TV si pe directorul acestuia, Sorin Oancea, acuzându-i de "prejudiciii morale majore".

Comentând acuzaţiile lui Voiculescu referitor la implicarea sa în dosarul de şantaj, Oancea a declarat că nu are nici o legătură cu acuzaţiile care i se aduc lui Voiculescu, precizând că nu el se ocupa de vânzările de publicitate ale Antenei 3:

„În privinţa a ce insinuează el, cu dosarul pe care îl are, vreau să afirm clar că nu mi s-a solicitat de către nici o instituţie a statului – nici DNA şi nici altceva – nici o declaraţie legată de el sau de trustul Intact. Pe de altă parte, cred că dacă cineva ar fi considerat că eu l-am şantajat cum susţine Voiculescu, probabil că m-ar fi chemat procurorii. Dar până acum nu s-a întâmplat asta. Ce spune tinicheaua de Voiculescu… A luat-o razna şi bate câmpii într-un mod total dizgraţios”, a subliniat Sorin Oancea, reamintind că pe vremea când a fost director la Antena 3, coordonatorul vânzărilor de publicitate era fostul ginere al lui Voiculescu, Radu Tănăsescu, fostul soţ al Cameliei Voiculescu.

„Eu n-am vrut să spun toate astea până acum, deoarece nu sunt turnător ca el (Dan Voiculescu a fost declarat oficial colaborator al fostei Securităţi de către CNSAS n.r.) şi am crezut că pot exista şi despărţiri civilizate. Se pare însă că nu se poate”, a concluzionat Oancea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne