Grup de hackeri Anonymous declară ”război împotriva” teroriştilor

Masca grupului Anonymous Operations purtata de un sustinator.
Masca grupului Anonymous Operations purtata de un sustinator. (JOHANNES EISELE / AFP / Getty Images)

Un grup de hackeri din cadrul mişcării Anonymous au publicat, vineri, un material video care condamnă atacurile de la Paris şi se angajau să înceapă un război împotriva teroriştilor islamici.

Miercuri, trei bărbaţi înarmaţi au atacat sediul publicaţiei Charlie Hebdo din Paris, ucigând 12 persoane. Urmărirea suspecţilor s-a încheiat vineri, când forţele speciale franceze au deschis focul împotriva celor trei.

Pe fondul acestor incidente, Anonymous a anunţat că va răzbuna decesele, declarând ”un război împotriva” teroriştilor, materialul video publicat vineri transmiţând ”un mesaj pentru Al-Qaeda, Statul Islamic cât şi pentru alţi terorişti”.

În cadrul videoclipului, o persoană purtând masca lui Guy Fawkes, unul dintre principalele simboluri ale grupului, anunţa începerea operaţiunii ”OpCharlieHebdo”.

Grupul va închide toate conturile de pe reţelele sociale care au legătură cu teroriştii din întreaga lume, ca reacţie la moartea jurnaliştilor, a declarat persoana.

Hackerii au publicat şi un comunicat pe PasteBin, pe care l-au numit ”un mesaj către inamicii libertăţii de expresie”, anunţând că vor închide website-urile care aparţin teroriştilor.

În timp ce se angaja să ia aceste măsuri, grupul a transmis şi condoleanţe familiilor victimelor precizând că ”nu vor uita victimele ucise în atac” şi cum ”au murit acestea pentru libertate”.

”Este clar că unii oameni nu vor o lume liberă. Acest drept sacru şi de neîncălcat pe care oamenii îl au pentru a-şi exprima opiniile”, a adăugat persoana din materialul video.

”Anonymous nu va lăsa niciodată acest drept neîncălcat. Vom lupta cu inamicii libertăţii de expresie întotdeauna şi peste tot”, s-a mai precizat în video.