Fost şef al Trezoreriei americane cere o nouă rundă de negocieri comerciale SUA-China

Henry Paulson, fostul şef al Trezoreriei SUA pe vremea scandalului Lehman Brothers (Getty Images)
A.P.
15.11.2020

Vorbind la Bloomberg New Economy Forum, un eveniment de patru zile plin de oameni din establishment şi globalişti, fostul secretar al Trezoreriei, Hank Paulson, a făcut prima cerere de inversare a politicii Trump faţă de china - spunând că "noua administraţie Biden" ar trebui să înceapă o rundă de negocieri bilaterale cu China care să vizeze "comerţul echitabil" şi concurenţa, anulând efectiv ultimii 4 ani de tensiuni comerciale între cele două superputeri declanşate de consilierii lui Trump care au adoptat o politice de toleranţă minimă faţă de practicile neloiale ale regimului comunist şi au susţinut, pe durata întregului mandat, că o China ascendentă este cea mai mare ameninţare pentru SUA în următorul deceniu.

"Va trebui să ne ocupăm de problemele structurale şi de proces care includ servicii, nu doar bunuri", a spus Paulson, adăugând că "acordul ar trebui să se realizeze în etape cu livrabilităţi regulate, începând cu problemele mai uşor de abordat, care să genereze impulsul de a le aborda cele dificile".

Paulson a cerut, de asemenea, trecerea de la ceea ce el a numit „reciprocitate reflexivă” la „reciprocitate ţintită” pentru a se asigura că fenomenul de concurenţă strategică dintre cele două mari economii ale lumii nu va duce la izolarea SUA.

Cu alte cuvinte Paulson a cerut revenirea la status-quo, la tipul de globalism care a dus la eviscerarea clasei de mijloc a SUA în ultimele decenii.

Fostul secretar al Trezoreriei d e pe vremea dezastrului financiar al anilor 2007-2008 a mai spus că SUA ar trebui să ia în considerare eliminarea tarifelor pentru mărfurile chineze odată ce va extrage un „beneficiu reciproc şi tangibil” din China, definit de repere într-un acord comercial bilateral pe etape.

După ce SUA şi China au semnat "prima fază" a unui acord comercial în ianuarie, într-o perioadă care se suprapunea bizar cu focarul de virus Wuhan care zguduia China, şi despre care regimul comunist avea cunoştinţă, relaţia s-a înrăutăţit la scurt timp după ce Trump a acuzat Beijing-ul că nu face suficient pentru a conţine pandemia. Trump a emis apoi o serie de restricţii comerciale şi de investiţii şi a sancţionat oficialii chinezi pentru reprimarea drepturilor omului în Hong Kong şi în regiunea de vest Xinjiang.

Potrivit Bloomberg, acum doi ani, Paulson a avertizat că relaţia SUA-China se află pe o traiectorie descendentă.

Cu toată viziunea globalistă a lui Henry Paulson, Societatea americană, divizată polarizată cum este de diviziuni politice pro şi anti Trump, este unită de un sentiment comun de aversiune faţă de China - conform unui sondaj Pew - pe care o consideră responsabilă de dezastrul economic declanşat de pandemia virusului Wuhan, pe care regimul comunist a lăsat-o să ajungă în Occident.

Hank Paulson nu este controversat numai pentru rolul pe care l-a jucat în timpul crizei Lehman Brothers, ci şi pentru un incident petrecut în 2015, în timpul unui schimb de replici la Institutul Milken, când a izbucnit în râs spunând că politicile sale catastrofale au făcut ca inegalitatea financiară din SUA să crească.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor