Ghinea vorbeşte. La DNA. Posibil contract cu dedicaţie în domeniul IT în vizorul procurorilor

La doar o zi după ce a dezvăluit pe Facebook neregulile guvernării Ponta, mai ales în domeniul IT, domeniu în care firmele lui Sebi Ghiţă erau abonate la contracte cu statul, ministrul Fondurilor Europene cere DNA-ului să verifice modul în care a fost achiziţionat un sistem informatic.
Sigla DNA
Sigla DNA (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Ministerul Fondurilor Europene, condus de Cristian Ghinea, cere procurorilor DNA să verifice modul în care a fost achiziţionat sistemul informatic de la Autoritatea de Management care gestionează fondurile europene de mediu. Valoarea contractului se ridică la 38 de milioane de euro, relatează digi24.ro.

„Suspiciunea noastră legitimă este că s-a creat un contract doar pentru ca o firmă să ia acest proiect, ceea ce nu este deloc în regulă. Dar asta e ce putem dovedi noi pe traseul actelor, mai departe dacă a fost cu intenţie sau nu... este treaba organelor de drept penal”, a declarat Ghinea.

Întrebat despre ce firmă este vorba, Ghinea a răspuns că este o asociere de firme, printre care şi firma One Expert a lui Sebastian Ghiţă. Proiectul ar fi fost implementat în perioada 2014 - 2015.

Solicitarea către DNA est formulată la doar o zi după ce Ghinea a lansat pe Facebook o scrisoare incendiară vizând carenţele guvernării Ponta, printre cele mai mari fiind, potrivit ministrului, sistemele informatice ce fac din transparenţa totală a circuitului banilor europeni "o glumă proastă". În spatele sistemelor ar sta firmele celebrului Sebastian Ghiţă, parlamentar fost PSD şi bun prieten cu Ponta. "A venit vremea să vorbim. Vom mai vorbi. Şi nu în şoaptă!" îşi încheia Ghinea scrisoarea, care poate fi citită aici