Reacţia Ambasadei Marii Britanii după votul Parlamentului în cazul Ghiţă

Ambasada Marii Britanii la Bucureşti reacţionează după ce Parlamentul a respins cererea DNA de reţinere şi arestare a deputatului Sebastian Ghiţă.
Vot pe Legea Bugetului în Parlament, 16 decembrie 2015
Vot pe Legea Bugetului în Parlament, 16 decembrie 2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Ambasada Marii Britanii la Bucureşti continuă să urmărească îndeaproape situaţia din domeniul judiciar din România, inclusiv deciziile Parlamentului privind imunitatea aleşilor, se arată într-un comunicat al instituţiei.

"Am luat cunoştinţă şi împărtăşim preocuparea arătată în cel mai recent raport al Comisiei Europene privind progresul României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) legat de faptul că 'Răspunsul Parlamentului cu privire la cererile DNA duce lipsa de criterii obiective pe baza cărora ar putea fi oferită o justificare clară şi consecventă pentru fiecare caz în parte, în special pentru refuzuri'.

Considerăm că egalitatea tuturor cetăţenilor în faţa legii reprezintă un important principiu democratic", se mai precizează în comunicatul de presă citat.

O reacţie similară a venit şi din partea Ambasadei SUA la Bucureşti. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne