Gheorghe Coman, fost deputat PC, vrea să fie liber pentru că are acasă copii mici

Mită
Mită (Epoch Times România)

După ce Relu Fenechiu a plâns miercuri în instanţă declarându-se nevinovat şi tot miercuri, Gigi Becali, purtând guler cervical la gât, le-a cerut judecătorilor din Constanţa, să-l elibereze căci îl doare gâtul iar mama sa este îngrijorată pentru sănătatea lui, joi, a venit rândul deputatului PC Gheorghe Coman să ceară clemenţă în instanţă pentru faptele lui.

Spre deosebire de cele două personaje, care s-au pretins nevinovate până dincolo de ultimul ceas, fostul deputat, acuzat de luare de mită a ales o strategie diferită. Coman şi-a recunoscut vinovăţia joi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), la primul termen al procesului în care este acuzat de corupţie şi a cerut să fie eliberat pentru că are acasă - copilaşi.

"Am greşit. Recunosc. Asta e situaţia. Vreau să fiu liber, pentru că am acasă copii mici", le-a spus Gheorghe Coman judecătorilor, informează Agerpres.

Procurorul de şedinţă le-a solicitat magistraţilor condamnarea fostului deputatul la trei ani de închisoare cu executare şi confiscarea a 3.000 de lei şi a unei sticle de whisky, primită ca mită de Gheorghe Coman.

Avocatul deputatului a cerut însă instanţei să ia în considerare faptul că Gheorghe Coman şi-a recunoscut vină şi să-l condamne la închisoare cu suspendare.

Reamintim că procurorii anticorupţie au început urmărirea penală faţă de Gheorghe Coman, deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene Buzău a partidului Conservator filiala Buzău după ce acesta a fost prins în flagrant luând mită.

După ce a primit banii ceruţi cu titlu de mită de la denunţătorul său Gheorghe Coman s-a urcat în maşină şi a pornit motorul. Când i-a văzut pe anchetatori apropiindu-se de maşina sa, Coman a demarat "în trombă" , dându-şi seama că i s-a organizat un flagrant. În fuga sa, deputatul l-a acroşat cu maşina pe denunţătorul care i-a dat banii şi a lovit maşina în care se afla echipa DNA.

Judecătorii urmează să anunţe joi sentinţa, informează Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne