Deputatul şpăgar Gheorghe Coman nu îşi da demisia din Parlament

.
. (Epoch Times România)

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat luni raport favorabil solicitării Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la încuviinţarea arestării preventive a deputatului PC Gheorghe Coman, acuzat de fapte de corupţie.

După ce l-au audiat pe deputatul PC, acuzat de luare de mită într-un dosar instrumentat de DNA, deputaţii jurişti au votat, cu 13 voturi pentru şi o abţinere în favoarea urmăririi penale a politicianului conservator. Hotărârea deputaţilor jurişti va trebui avizată şi de Biroul permanent al Camerei Deputaţilor care se va întruni astăzi, ora 11 şi apoi, în termen de cinci zile, plenul parlamentului se va pronunţa în acest caz.

Ieşit de la audieri, Coman s-a declarat nevinovat de acuzele de corupţie ce i se aduc. Întrebat dacă îşi va da demisia, Coman a negat: "De ce să îmi dau demisia? Ce mă fac dacă după aceea Justiţia mă găseşte nevinovat?" le-a răspuns jurnaliştilor deputatul PC, prins în flagrant delict de luare de mită.

Deputatul PC a declarat şi că se va supune justiţiei iar mesajul său pentru colegii săi deputaţi este "să îşi facă datoria!".

Despre denunţătorul său, un şef din Direcţia Sanitară Buzău, căruia, conform stenogramelor procurorilor DNA, Coman i-a cerut nişte whiskey şi bani pentru organizarea şedinţelor de partid, în schimbul promisiunii că PC îl va menţine în funcţie, Coman afirma că îl ştie de la nişte şpriţuri, dar că nu i-a cerut şi nu a primit nimic de la el.

Despre flagrantul în care l-a surprins DNA-ul şi despre stenogramele din care reiese clar că a făcut trafic de influenţă, Coman n-a amintit nimic. El susţine doar că este nevinovat.

Reamintim că procurorii anticorupţie au început urmărirea penală faţă de Gheorghe Coman, deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene Buzău a partidului Conservator filiala Buzău după ce acesta a fost prins în flagrant luând mită.

Prins este impropriu spus deoarece în momentul în care şi-a dat seama că i s-a organizat un flagrant delict, Coman a fugit de la locul faptei, cu maşina, sustrăgându-se urmăririi penale. A stat într-o vreme ascuns într-un apartament care ar aparţine amantei sale după care, când a vrut să plece din nou cu autoturismul, a fost reţinut de procurorii DNA.

în "Marţea neagră" modificările Codului Penal care ar urma să îi facă imuni în faţa legii pe parlamentari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne