Garajele Leonida şi bolizii MAI, subiect de negociere între Tobă şi Guvern

MAI va încerca să găsească o soluţie pentru bolizii cumpăraţi de Oprea care zac în garajele Leonida, blocând astfel proiectul construirii unei săli de concerte.
Dan Suciu
Dan Suciu (www.gov.ro)

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va încerca să găsească o soluţie pentru maşinile din garajul Leonida din Piaţa Victoriei, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, pe fundalul izbucnirii în preasă a unui nou scandal legat de faptul că zeci de bolizi Audi cumpăraţi de "Doi şi-un sfert" sub patronajul lui Gabriel Oprea zac în acest garaj, împiedicând Ministerul Culturii să construiască o nouă sală de concerte în Bucureşti.

Suciu a precizat că a existat o discuţie între Cioloş şi ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, cu privire la situaţia acestor maşini, în contextul în care Vlad Alexandrescu căuta o soluţie optimă pentru acest garaj, concluzia unanimă fiind că locul garajului nu este în Piaţa Victoriei.

"A fost o discuţie în care s-a încercat să se găsească o soluţie optimă pentru acest garaj. (...) Cu toţii nu credem că locul garajului este în Piaţa Victoriei (...) dincolo de modul în care sunt ele (autoturismele, n.r.) utilizate. Şi ministerul va încerca să găsească o soluţie pentru a parca şi utiliza cum se cuvine aceste automobile, ele sunt achiziţionate, vorbim de un bun existent care trebuie valorificat şi tratat cum se cuvine (...). În acea discuţie legată de sală, sigur, se punea această problemă de găsit un spaţiu şi pentru zecile de maşini care sunt acolo", a declarat Suciu, citat de Agerpres.

Discuţia privind construirea sălii de concerte nu a fost continuată cu noul ministru al Culturii, Corina Şuteu, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Reamintim că potrivit unei investigaţii publicată recent de Hotnews, Garajele Leonida şi "autospecialele" Poliţiei garate acolo au fost folosite, recent, de către ministrul Petre Tobă pentru a bloca eforturile Ministerului Culturii de a demara construcţia unei Săli de Concerte pe locul acestora.

Garajele au fost trecute în 2015 de MAI-ul condus de Oprea în administrarea Poliţiei Române, condusă la acel moment chiar de către actualul ministru Petre Tobă. În acelaşi timp, serviciul de informaţii al MAI, celebra "Doi şi-un sfert", lansa o achiziţie majoră de autovehicule care, într-un mod mascat, a dus la cumpărarea ununu număr de 38 de bolizi Audi cu însemnele poliţiei, maşini ce au ajuns chiar în posesia serviciului de însoţire a coloanelor oficiale.

Acum, cu Oprea trimis în judecată, bolizii zac în garaje în timp ce Poliţia Rutieră a Capitalei suferă cumplit la capitolul dotare: din 36 de autovehicule cu radar, doar 10 sunt funcţionale!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne