Traian Băsescu: Dragnea îi dădea brânci pe scări lui Ponta. Acum îl vrea înapoi pentru că e popular

Social-democraţii îl vor acum înapoi pe Victor Ponta pentru că este cel mai popular politician, alături de Klaus Iohannis, a opinat fostul preşedinte Traian Băsescu.
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Dacă în urmă cu ceva vreme şeful PSD Liviu Dragnea îi dădea brânci pe scări fostului premier Victor Ponta, acum îl vrea înapoi pentru că partidul are nevoie de cineva care stă atât de bine în sondaje, a declarat miercuri seară, la România Tv, fostul preşedinte Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Întrebat cum vede varianta ca Victor Ponta să preia preşedinţia Camerei Deputaţilor, Traian Băsescu este de părere că fostul premier se grăbeşte. "Cred că se grăbeşte. Am spus mereu că era şansa să reia viaţa politică după ce îşi rezolvă problemele în justiţie".

Pe de altă parte, fostul preşedinte susţine că PSD are o problemă pentru că Valeriu Zgonea - care refuză să îşi dea demisia de la şefia Camerei Deputaţilor invocând elemente de procedură - nu mai poate rămâne şef al Camerei odată exclus din partid.

"Aici este problemă, acest proces declanşat odată cu excluderea lui Zgonea nu are cum să rămână între ape. Preşedinţii Camerelor este clar că au fost rezultatul unei majorităţi. Problema este cum reuşeşte fratele, vărul lui Mihai Viteazu (Valeriu Zgonea-n.r.) să îşi asigure o majoritate. (...)

Pe de altă parte, PSD ştie că Dragnea este la încredere mult sub partid şi că Ponta se bucură de cea mai mare încredere (dintre social-democraţi-nr.)", a subliniat Traian Băsescu.

Întrebat cum se face că social-democraţii l-au gonit pe Victor Ponta, iar acum îl vor înapoi, preşedintele PMP a comentat ironic relaţia dintre Dragnea şi fostul premier.

"De ce-l goniră? Îl goniră că nu fu Dragnea acolo, că îl oprea (să nu-şi dea demisia - n.r.). Dragnea îi dădea brânci pe scări, şi nu zic că a făcut rău că i-a dat brânci... Acum văd declaraţii că l-ar fi oprit. Este un machiavelism la vârful PSD şi asta îi caracterizează. Acum îl vor înapoi că este cel mai popular politician, alături de Iohannis", a comentat Traian Băsescu.

Fostul lider de la Cotroceni a precizat că Valeriu Zgonea nu mai poate rămâne preşedintele Camerei Deputaţilor, în condiţiile în care nu mai are susţinere parlamentară, şi, în context, a amintit de Mircea Geoană care "fugea" ca să nu fie schimbat din funcţia de preşedinte al Senatului.

În acelaşi timp, Traian Băsescu declară că nu înţelege de când a devenit Valeriu Zgonea apărătorul justiţiei, în condiţiile în care îşi aminteşte ce făcea în 2012, în timpul celei de-a doua suspendări a sa din funcţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne