Celebrul dosar Girofarul, aproape finalizat. DNA aşteaptă de la MAI calcularea prejudiciului

Sigla DNA
Sigla DNA (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Dosarul privind folosirea coloanelor oficiale - în care sunt cercetaţi fostul vicepremier Gabriel Oprea şi fostul procuror general Tiberiu Niţu - cunoscut opiniei publice sub titulatura "Girofarul" este aproape de finalizare, dar încă se aşteaptă răspunsuri de la alte instituţii, a declarat marţi procurorul - şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, la Europa FM.

"Ne apropiem de finalizare. Au fost făcute câteva puneri sub acuzare în aceste dosare, mai sunt dispuse câteva activităţi specifice unor astfel de dosare, respectiv nişte expertize tehnice, am cerut şi calcularea unor prejudicii materiale. Aşteptăm răspunsuri de la instituţii şi sper că în curând o să avem o soluţie în acest dosar", a declarat Kovesi, preluată de Mediafax.

Răspunsurile aşteptate în acest dosar trebuie să vină de la Ministerul de Interne, instituţie căreia i s-a solicitat calcularea prejudiciului.

"Noi am reţinut în dosar comiterea unei infracţiuni de abuz în serviciu, care are şi un prejudiciu. În prezent, aşteptăm ca structurile Ministerului de Interne să ne calculeze contravaloarea acestui prejudiciu. (...) Dacă răspunsurile de la acele instituţii vor veni în timp scurt şi soluţia noastră va fi în timp scurt. Depinde de răspunsul din partea structurilor Ministerului de Interne, până ieri ştiu că nu veniseră răspunsurile", a precizat Kovesi.

Reamintim că dosarul Girofarul a fost deschis în urma morţii poliţistului Bogdan Gigină. Acesta a căzut de pe motocicletă în timp ce deschidea coloana oficială a lui Oprea, care, potrivit presei se întorcea de la restaurant. Mai mulţi poliţişti au declarat apoi că fostul vicepremier se folosea de coloană mai mereu, în situaţii în care nu avea dreptul potrivit legii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne