Frăţia Musulmană a fost scoasă în afara legii

Mohammed Badie, seful Fratiei Musulmane
Mohammed Badie, seful Fratiei Musulmane (- / AFP / Getty Images)

Instanţa civilă din Cairo a interzis Frăţia Musulmană: "Sunt interzise toate activităţile la care participă precum şi orice organizaţie care provine din aceasta". De asemenea, le-au fost confiscate toate bunurile.

Frăţia Musulmană a devenit interzisă în Egipt. Acest lucru a fost decis de către instanţa civilă din Cairo, cu sentinţă de primul grad. Curtea a acceptat recursul înaintat de partidul egiptean El Tagammoe care a solicitat interzicerea Frăţiei, fiind acuzată de stocarea armelor în birourile sale şi de a fi angajată în activităţi ilegale.

"Instanţa de judecată - a spus judecătorul Mohammed al-Sayed - interzice toate activităţile de organizare a Frăţiei Musulmane şi Organizaţia sa non-guvernamentală (ONG). Sunt interzise toate activităţile la care participă precum şi orice organizaţie care provine de la ei". Curtea a decis, de asemenea, confiscarea tuturor bunurilor şi închiderea tuturor sediilor organizaţiei.

Decizia Curţii este parte a unui cadru mai larg de represiune împotriva activităţilor Frăţiei. Zeci de membri ai Frăţiei Musulmane egiptene au fost arestaţi de către noul guvern sprijinit de armată, inclusiv liderul suprem Mohammed El-Badie.

Principala acuzaţie împotriva organizaţiei este de incitare la violenţă.

Duminică noapte a fost arestat Salahuddin Abdul Halem, un lider al Frăţiei Musulmane egiptene şi membru al Uniunii Internaţionale Ulema. Omul a fost oprit la aeroportul internaţional din Cairo în timp ce încerca să ia un bilet de avion pentru Sudan, după ce i-a fost refuzat permisul de a părăsi Egiptul.

Înaintea lui a fost arestat, de asemenea, fostul ministru pentru dezvoltare şi lider al Frăţiei Musulmane egiptene, Mohammed al-Bishr şi el tot la aeroport, în timp ce încerca să ajungă la Dubai.

Frăţia a câştigat statutul de asociaţie în luna martie a acestui an, când era încă preşedinte Mohamed Morsi, pentru a se proteja de multele acuzaţii care i-au fost aduse şi care au încercat să-i interzică activităţile argumentând că aceasta nu îndeplineşte cerinţele Legii pentru a fi considerată un ONG.

De la înfiinţarea ei, Frăţia a fost interzisă majoritatea acestor ani, dar după căderea regimului lui Hosni Mubarak, în 2011, grupul a reuşit să lucreze în mod liber creând un partid politic care a avut succes în alegeri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe