Franţa începe să mute bolnavii din spitalele aglomerate

(YONHAP/AFP via Getty Images)
A.P.
29.03.2020

Franţa a folosit două trenuri de mare viteză şi un avion militar german pentru a muta peste trei zeci de pacienţi infectaţi cu virus Wuhan în stare critică la spitale mai puţin aglomerate, pentru a uşura presiunea asupra spitalelor copleşite din estul Franţei.

Regiunea Grand Est a fost prima din Franţa care a fost lovită de un val de infecţii care s-a mutat rapid spre vest, cuprinzând regiunea înconjurătoare a Parisului, unde spitalele adaugă cu disperare paturi de terapie intensivă pentru a face faţă afluxului.

Numărul deceselor cauzate de pneumonia declanşată pe baza infecţiei cu virus Wuhan în Franţa a urcat duminică la 2.606, în timp ce numărul total al infecţiilor confirmate a crescut la peste 40.000.

Trenurile adaptate au transportat 36 de pacienţi în regiunea Nouvelle-Acquitaine din sud-vest.

"Trebuie să scăpăm urgent de congestie în unităţile de terapie intensivă din regiune, deoarece trebuie să rămânem cu un pas înainte", a declarat la radio RTL Francois Braun, şeful paramedicilor SAMU.

Primul ministru Edouard Philippe a avertizat sâmbătă cele 67 de milioane de persoane ale Franţei că cele mai grele săptămâni în lupta împotriva epidemiei vor urma, deoarece numărul pacienţilor care beneficiază de terapie intensivă a crescut la peste 4.600.

Preşedintele Emmanuel Macron a desfăşurat armata pentru a ajuta la mutarea bolnavilor în timp ce a fost înfiinţat un spital de campanie în estul oraşului Mulhouse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor