Franţa a anunţat că nu va primi mai mult de 30.000 de refugiaţi
alte articole
Premierul francez Manuel Valls susţine că ţara sa nu va primi mai mult de 30.000 de refugiaţi care fug de conflictele din Siria şi Irak.
Valls a declarat joi că Franţa “nu îi poate primi în Europa pe toţi cei care fug” de conflictul în curs de desfăşurare din Siria.
În plus, el a precizat faptul că un anumit număr de refugiaţi care nu vor primi azil vor fi nevoiţi să părăsească Franţa.
Uniunea Europeană a adoptat recent o rezoluţie pentru distribuirea a aproximativ 120.000 de refugiaţi între statele membre, spre disperarea unor ţări din centrul şi estul Europei, precum Ungaria, Republica Cehă, România şi Slovacia, care se opun cotelor obligatorii pentru distribuirea refugiaţilor.
Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a avertizat că Europa ar trebui să se aştepte la un record de un milion de oameni care vor cere azil în acest an. Organizaţiile internaţionale, activişti pentru drepturile omului şi statele mai mici din UE, se aşteaptă ca ţări precum Marea Britanie şi Franţa să preia o responsabilitate mai mare în privinţa redistribuirii refugiaţilor.
Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi în Parlament că se îndoieşte că planul recent adoptat de UE va rezolva criza europeană, susţinând că blocul european este încă departe de o soluţie durabilă.
Guvernul cancelarului Merkel a fost de acord joi să ofere celor 16 landuri germane aproximativ 4 miliarde de euro în 2016, ca ajutor pentru a face faţă afluxului de refugiaţi.
La rândul său, Ungaria a adoptat mai multe legi anti-refugiaţi, inclusiv una care permite privarea de libertate a celor care pătrund ilegal pe teritoriul său. De asemenea, Budapesta a ridicat un gard de sârmă la graniţa cu Serbia şi acum construieşte un gard similar la graniţa cu Croaţia, în ciuda opoziţiei altor state UE.
Între timp, peste 600 de avocaţi internaţionali au semnat joi o scrisoare deschisă adresată UE, exprimându-şi şocul şi îngrijorarea faţă de încălcările drepturile omului care au fost comise împotriva celor care caută refugiu. De asemenea, avocaţii au reamintit statelor membre UE de obligaţiile lor legale faţă de persoanele care caută azil.