Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, a fost trimisă în judecată

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, a fost trimisă luni în judecată în dosarul retrocedărilor abuzive de la ANRP, sub acuzaţia de abuz în serviciu
Alina Bica (gov.ro)
Loredana Diacu
15.12.2014

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, a fost trimisă luni în judecată în dosarul retrocedărilor abuzive de la ANRP, sub acuzaţia de abuz în serviciu, relatează B1 TV.

Potrivit sursei citate, procurorii au încheiat cercetările în dosarul în care şefa DIICOT este arestată preventiv, iar dosarul a fost trimis la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

După ce va sta o perioadă în camera preliminară unde se va discuta atât despre măsura preventivă şi despre legalitatea actului de sesizare, magistraţii ÎCCJ vor începe judecata pe fond.

Bica a fost arestată preventiv în luna noiembrie, fiind acuzată de abuz în serviciu în legătură cu despăgubirile aprobate în 2011 lui Gheorghe Stelian pentru un teren de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu aproape 62 de milioane de euro.

Reamintim că fosta şefă a DIICOT s-a declarat nevinovată, susţinând că nu a văzut raportul de evaluare a terenului şi că ea doar a semnat alături de ceilalţi membri ai comisiei, conform procedurilor.

Recent însă, în presă au apărut noi informaţii despre alte acte de corupţie în care ar fi implicată Bica. Duminică seara, jurnalistul Robert Turcescu a publicat în premieră, 23 de pagini dintr-o "Ordonanţa de disjungere a cauzei" din dosarul Bica, care dezvăluie legături infracţionale între fosta şefă DIICOT şi personaje cu greutate precum Liviu Dragnea, Ovidiu Tender, Elena Udrea, Dorin Cocoş, "băiatul deştept"din energie Bogdan Buzăianu etc.

Potrivit documentului întocmit de procurori, Alina Bica ar fi intervenit pentru cei menţionaţi, contra unor sume consistente de bani sau alte cadouri. Numai de la Ion Niculae, care ar fi intervenit la ea prin vicepremierul Liviu Dragnea, Bica şi-ar fi luat 3,5 milioane de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor