Fost secretar MAI, suspectat ca şi-a plagiat doctoratul

În lucrarea de doctorat a chestorului Florea Oprea, publicată în 2010, se face referire la anul 2009, la timpul viitor.
Ana Ion
23.07.2016

alte articole

. (Photos.com)
Ana Ion
23.07.2016

După Gabriel Oprea şi Petre Tobă încă un alt personaj cunoscut din cadrul structurilor MAI este suspectat de plagiat. Potrivit news.ro, preluat de digi24, pasaje întregi din teza de doctorat a chestorului Florea Oprea, fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, sunt identice cu texte din articole de specialitate, suporturi de curs sau materiale pentru simpozioane publicate anterior. Conform sursei citate, Florea Oprea a preluat de la alţi autori inclusiv texte care încep cu formularea „în opinia noastră.”

Cea mai mare parte a textelor preluate aparţin chiar conducătorului de doctorat al fostului secretar de stat, Costică Voicu, fost şef al Poliţiei Române în 1996, fost rector al Academiei de Poliţie între 2000 şi 2008, în prezent şeful Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor (International Police Association - IPA) - Secţia România. Remarcabil este că deşi lucrarea lui Florea Oprea este publicată în 2010, în text se face referire la anul 2009 la timpul viitor.

Teza de doctorat este deja în atenţia Comisiei de etică a Academiei de Poliţie, care urmează să transmită un punct de vedere Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU).

În momentul în care a devenit doctor, chestorul principal de poliţie Florea Oprea era şef al IPJ Braşov. A ajuns ulterior inspector-general adjunct al Poliţiei Române, apoi secretar de stat în MAI pe ordine publică şi subsecretar de stat în acelaşi minister. S-a făcut remarcat în fruntea ministerului după ce le-a cerut jandarmilor să adopte o atitudine fermă faţă de protestatarii de la Pungeşti care făcuseră lanţ uman din trupurile lor pentru a opri înaintarea utilajelor Chevron.

În februarie 2016, Florea Oprea a fost eliberat din funcţie la solicitarea ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, şi el suspectat de plagiat.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor