Dragnea, nemulţumit că Cioloş nu i-a scos din Guvern pe Prună şi Irimescu. "Unde a greşit Curaj?"

Liderul PSD nu înţelege unde a greşit Adrian Curaj - fostul ministru membru al academiei lui Gabriel Oprea - şi îşi exprimă nemulţumirea că Cioloş nu l-a ascultat, alegând să-i păstreze pe Prună şi Achim Irimescu în Guvern.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea s-a declarat dezamăgit că premierul Cioloş nu i-a remaniat şi pe miniştrii Justiţiei şi Agriculturii, aşa cum solicitase el, relatează Hotnews. De asemenea, Dragnea a precizat că nu înţelege de ce a fost schimbat ministrul Educaţiei Adrian Curaj, adăugând că tema plagiatului "tinde să devină o obsesie".

"Nu este un secret, dl prim-ministru Cioloş m-a sunat înainte să anunţe remanierea să îmi spună despre această intenţie. (...) Mi-a spus că s-ar putea ca acest proces să nu se finalizeze aici, i-am spus că nu mă interesează foarte mult, având în vedere că în continuare în agricultură este un domeniu unde sunt multe nemulţumiri. (...) Am pus o singură întrebare - de ce nu sunt şi cei doi pe listă (Raluca Prună şi Achim Irimescu - n.r.). A spus că se mai gândeşte. Faptul că m-a sunat înainte e un gest civilizat, dar nu m-a mulţumit", a declarat liderul PSD.

De asemenea, Dragnea s-a declarat nedumerit de remanierea ministrului Educaţiei Adrian Curaj, căruia, reamintim, societatea civilă i-a reproşat că a tergiversat cât a putut retragerea doctoratelor controversate.

Întrebat despre numirea ca ministru al Educaţiei a profesorului Mircea Dumitru cel care a decis în Comisia de Etică asupra plagiatului lui Victor Ponta, Dragnea a răspuns: "Mi-a zis cineva aseară - repet, poate să fie doar un zvon - că motivul pentru care a fost schimbat dl Curaj şi a fost pus noul ministru ar fi vechea poveste a plagiatului lui Victor Ponta. Dacă e aşa, ar fi foarte rău şi înseamnă că principala problemă a ţării" este plagiatul lui Victor Ponta.

"Este important subiectul (plagiatul în general - n.r.), dar tinde să devină o obsesie", a completat el. "Societatea va fi împărţită, sunt mulţi oameni printre care şi eu, care cred că Victor nu a plagiat", a mai spus Dragnea.

Reamintim că Dacian Cioloş a anunţat marţi plecarea a patru miniştri din Guvern, respectiv controversatul ministru al Educaţiei, Adrian Curaj, membru al Academiei lui Gabriel Oprea, ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan, care a afirmat că învăţământul ar trebui să fie contra cost, Dan Costescu de la Transporturi, care a susţinut recent că trenul este un lux şi Dan Stoenescu, ministrul delegat al Departamentului Românilor de Pretutindeni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne