Trump câştigă nominalizarea republicanilor în cursa prezidenţială

Republicanii l-au nominalizat pe Donald Trump candidatul lor la alegerile prezidenţiale. La câteva străzi distanţă, poliţia a intervenit la manifestaţia mai multor grupuri care protestau împotriva declaraţiilor miliardarului privind rasa, mediul înconjurător şi egalitatea între sexe.
Donald Trump (Getty Images)
Andrei Popescu
20.07.2016

În ciuda faptului că unii dintre delegaţi şi-au manifestat dezaprobarea pentru Trump, republicanii l-au ales în cele din urmă sa conducă asaltul partidului împotriva democratei Hillary Clinton în următoarele 110 zile care au mai rămas până la votul din noiembrie.

Decizia de marţi a republicanilor a pus capăt unei rebeliunii desfăşurate de opozanţii lui Trump în interiorul Partidului, care au încercat luni să declanşeze un vot împotriva candidaturii sale.

Conform multor sondaje de opinie, Trump se află în urma fostului secretar de stat Clinton.

Acuzaţiile de plagiat continuă la adresa Melanieo Trump. Declaraţia ei de suport pentru miliardarul american părea să repete cuvânt cu cuvânt un discurs susţinut de prima doamnă Michelle Obama în 2008, pe când soţul ei, Barack, aştepta nominalizarea în tabăra democrată la convenţia partidului.

Pe măsură ce criticii l-au acuzat pe Trump că a preluat pasaje din discursul lui Michelle Obama, un oficial al campaniei republicanului a sugerat că similaritatea a rezultat dintr-o eroare făcută de persoanele sau persoana însărcinată cu scrierea discursului potenţialei viitoare Prime Doamne. Dacă se va dovedi că acesta este cazul, a declarat preşedintele Comitetului Naţional Republican, Reince Priebus, responsabilul va fi probabil concediat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor