Scandalul "Întâlnire la Paris". Inspecţia Judiciară investighează conduita şefei DIICOT, Alina Bica

Preşedintele PMP Elena Udrea şi procurorul şef DIICOT Alina Bica
Preşedintele PMP Elena Udrea şi procurorul şef DIICOT Alina Bica (joscenzura2014.wordpress.com)

Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii verifică o posibilă încălcare a Codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor de către procurorul-şef al DIICOT, Alina Bica, urmare a fotografiilor apărute în presă, care o înfăţişează pe aceasta alături de preşedintele PMP, Elena Udrea, la shoping Paris.

"În prezent, Inspecţia Judiciară efectuează verificări cu privire la conduita doamnei procuror şef Alina Mihaela Bica, raportat la normele deontologice impuse magistraţilor de Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor. Lucrarea este înregistrată la Direcţia de inspecţie pentru procurori", a transmis miercuri Inspecţia Judiciară, la solicitarea hotnews.ro.

Inspecţia Judiciară are la dispoziţie maximum 90 de zile pentru finalizarea anchetei.

Site-ul joscenzura2014.wordpress.com a publicat pe 30 octombrie o serie de fotografii în care Elena Udrea, îmbrăcată într-o haină de blană albă şi pantaloni de trening, se plimba pe jos, prin Paris, alături de procurorul-şef DIICOT, Alina Bica. Potrivit site-ului respectiv, imaginile au fost surprinse în februarie 2014, la Paris, într-o vizită privată.

Lângă Udrea şi Alina Bica apare şi fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii, Ana Maria Topoliceanu. Cele trei se plimbă relaxate prin Paris, după care merg şi la cumpărături.

Alina Bica, şefa DIICOT, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să facă cercetări prin Inspecţia Judiciară în ceea ce priveşte imaginile apărute pe internet.

"Procurorul şef al DIICOT, Alina Mihaela Bica, înţelege să nu comenteze în spaţiul public aspecte care ţin de viaţa privată, desfăşurate în cadrul efectuării unui concediu de odihnă. De altfel, procurorul şef al DIICOT a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să declanşeze, de îndată, - prin Inspecţia Judiciară a CSM - verificări privind imaginile difuzate de site-ul www.Joscenzura2014.wordpress.com, preluate de mai multe posturi de televiziune în data de 30.10.2014, precum şi comentariile efectuate în spaţiul public cu acest prilej, de natură a aduce atingere reputaţiei profesionale", se arată într-un comunicat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Elena Udrea a menţionat că fotografiile apărute sunt făcute profesionist, fiind rezultatul unui filaj al serviciilor secrete. Aceasta a precizat, totodată, că vizita ei la Paris a avut loc în weekend-ul de Valentine's Day, în 2014, iar Alina Bica urma sa participe la o acţiune la Haga, unde a şi plecat ulterior cu trenul.

Liderul PMP a mai scos la iveală faptul că facturile pentru cazarea şi masa ei la Paris au fost furnizate pe 29 septembrie, după intrarea ei în cursa prezidenţială, astfel că a decis să dea în judecată hotelul respectiv.

"Pe Alina Bica o cunosc de 5 ani, am fost colege în Guvern, avem o relaţie de amiciţie. Doamna Bica mergea la o întâlnire oficială la Haga şi a şi plecat în acel weekend cu trenul. Întâmplător, 3 femei se aflau în acea duminică la Paris şi au fost fotografiate profesionist", a precizat Udrea, în cadrul unei conferinţe de presă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne