Radu Moraru aruncă bomba: Şeful SRI a regizat fraudarea alegerilor. Vrea să ajungă premier

Radu Moraru, Naşul TV.
Radu Moraru, Naşul TV. (captură youtube.com.)

Jurnalistul Radu Moraru a declarat luni seara, la Naşul, că şeful SRI, George Maior, s-a implicat direct în alegeri pentru a frauda scrutinul, urmărind să-l plaseze pe Călin Popescu Tăriceanu pe locul 3 pentru ca voturile să ajungă, în final, la candidatul PSD, Victor Ponta, scrie nasul.tv

Macovei, sabotată

Moraru susţine că românii din Diaspora ar fi votat-o în număr mare pe Monica Macovei dacă totul ar fi decurs normal. Lipsa unui număr adecvat de ştampile, introducerea declaraţiilor pe proprie răspundere şi amplasarea secţiilor de votare, au fost factori cheie care au blocat votul a mii şi mii de români, în ciuda faptului că aceştia au aşteptat la cozi interminabile, ore în şir.

În opinia jurnalistului, faptul că în ziua votului, la ora 16.00, Macovei avea 7% şi ulterior a scăzut în loc să crească. "Culmea este că Monica Macovei a scăzut în intervalul orar 16.00- 19.00, când Klaus Iohannis staţiona", a evidenţiat Radu Moraru, adăugând că povestea voturilor din diasporă, legată de faptul că ora de votare nu a fost prelungită, precum şi lipsa listelor suplimentare pentru tineri şi studenţi reprezintă un joc murdar condus de serviciile secrete, mai exact de George Maior.

"Aceste alegeri au fost trucate, au fost oprite prin ordin. Trebuia să nu se prelungească ora de votare şi să nu mai existe buletine suplimentare de vot pentru tineri şi studenţi. Au schimbat cu totul sensul alegerilor", a subliniat Radu Moraru.

Tăriceanu, indispensabil

Obiectivul urmărit de Maior era ca şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, un apropiat al PSD-Ponta, să iasă pe locul 3. Moraru a argumentat că dacă ar fi ieşit Elena Udrea, s-ar fi impus negocieri cu Traian Băsescu, lucru care nu ar fi fost agreat nici de Maior şi nici de ceilalţi lideri politici, iar dacă ar fi ieşit Macovei avea şanse foarte mari să-l învingă pe Ponta în turul 2, în contextul în care Iohannis ar fi ieşit din cursă pe motiv de incompatibilitate.

Aceste alegeri au fost trucate, au fost oprite prin ordin. Trebuia să nu se prelungească ora de votare şi să nu mai existe buletine suplimentare de vot pentru tineri şi studenţi.

Radu Moraru a opinat că Monica Macovei ar fi fost o piedică reală în calea lui Ponta, spre deosebire de Iohannis, care nu prezintă un pericol pentru acesta, "el fiind un naiv în comparaţie cu Ponta care are în spate un aparat întreg care-i face jocurile, îndeosebi securitatea, în frunte cu Maior şi ajutat de Sebastian Ghiţă".

De altfel, Victor Ponta urmăreşte refacerea USL-ului cu ajutorul lui Tăriceanu, precum şi atragerea cât mai multor liberalii în formaţiunea acestuia, PLR, ceea ce va slăbi puterea noul ACL.

Maior, premier

Deşi se vorbeşte mult despre Tăriceanu premier, jurnalistul susţine că George Maior va ocupa această funcţie pe care şeful SRI o urmăreşte de ceva vreme.

În final, realizatorul Tv a mai dezvăluit că l-a refuzat pe George Maior, care a încercat să-l racoleze, aşa cum s-a întâmplat cu alţi jurnalişti.