Fost angajat al Lukoil: Scoteau ”rafinăria pe minus numai să nu plătească taxe”

(LAURA BOUSHNAK / AFP / Getty Images)

Compania rusă Lukoil, anchetată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, se folosea de ingineriile contabile şi firmele căpuşă pentru a păgubi statul român, a explicat un fost angajat al companiei prezent la emisiunea Academia de Evaziune, relatează Realitatea.

Fostul angajat a explicat unele dintre metodele la care recurgea compania rusă, care se folosea de rafinăriile şi benzinăriile sale cât şi de mai multe firme căpuşe, pentru a înşela statul român.

"Petrotel vinde majoritatea produselor la preţuri preferenţial către Lukoil România, adică către benzinării şi altor firme căpuşă controlate tot de ei. Aceştia niciodată de când au preluat rafinăria nu au fost pe profit. În toţi anii au scos rafinăria pe minus numai să nu plătească anumite taxe, ziceau ei ca plătesc destul accizele statului roman, ce să le mai dea şi impozitele pe profit sau alte taxe aferente profitului", a explicat fostul angajat.

Reamintim că după percheziţiile efectuate de procurori la sediile Petrotel Lukoil, Lukoil Energy&Gas România, Lukoil Lubricants East Europe, Agenţia Lukom-A-România şi TP LOG Services, s-a estimat că firma rusă a prejudiciat statul român cu 230 de milioane de euro (1,039 de miliarde de lei), din care 112 milioane de euro prin evaziune fiscală şi 118 milioane de euro prin spălare de bani.

Directorul general al Petrotel Lukoil Andrey Bogdanov, se află sub control judiciar, după ce a fost pus sub urmărire penală pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne