Forţele armate ruse de la graniţa Ucrainei se retrag, anunţă Kievul

Forţele armate ruseşti din peninsula Crimeea, Ucraina.
Forţele armate ruseşti din peninsula Crimeea, Ucraina. (captură youtube.com)

Kievul a anunţat, miercuri, că a observat o retragere a forţelor armate ruse de la graniţa bilaterală cu Rusia, adăugând că este îngrijorat în privinţa infrastructurii militare rămase în urma acestora, a notat Kiev Post.

„Informaţiile noastre sugerează că retragerea trupelor de graniţă este în desfăşurare, însă cu anumite lucruri neobişnuite”, a declarat şeful Serviciului de Pază al Graniţei Ucrainene, Mykola Lytvyn.

Retragerea forţelor ruse aflată încă în curs de desfăşurare, nu este completă, armata rusă păstrând la graniţă mai multe capabilităţi de supraveghere radio.

„Unităţile de informaţii radio, unităţile de interceptare radio rămân pe loc, şi la fel se întâmplă cu infrastructura de logistică a taberelor militare. Retragerea trupelor se desfăşoară treptat pe o perioadă mai lungă de timp dar un astfel de proces este în desfăşurare”, a anunţat Lytvyn.

De asemenea, „infrastructura care rămâne îi dă armatei ruse posibilitatea să se întoarcă în orice moment, aşa că nu este o retragere completă”, a adăugat acesta.

Pe 23 mai, şeful de stat major al Armatei Ruse, generalul Valery Gerasimov, a anunţat că soldaţii districtelor Sudice şi Vestice, care efectuau exerciţii de rutină în apropierea graniţei cu Ucraina, au început să se retragă spre bazele lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe