Peste 30 de morţi în timpul conflictelor din Doneţk. Liderul separatiştilor fuge [video]

Paramilitarii pro-Rusia din Doneţk, Ucraina.
Paramilitarii pro-Rusia din Doneţk, Ucraina. (youtube.)

Peste 30 de paramilitari afiliaţi Kremlinului au fost ucişi, luni, în timpul conflictelor grele din regiunea estică a Ucrainei, Doneţk, armata ucraineană mobilizând forţe masive pentru eliberarea aeroportului local, inclusiv avioane de vânătoare şi elicoptere, conform Reuters.

Conform Itar Tass, un autovehicul care transporta spre spital paramilitarii răniţi a fost atacat cu un lansator de grenade, omorând persoanele încă în viaţă. Cele 30 de persoane care au murit în urma atacului au ajuns la spitalul din Doneţk.

Reprezentaţii ”Republicii Populare Doneţk” au confirmat aceste incidente, fără să precizeze dacă atacatorii autovehicului erau paramilitari pro-Rusia sau soldaţi ucraineni.

Conflictele de luni, provocate de forţele pro-Rusia care au capturat aeroportul din Doneţk, al doilea ca mărime din Ucraina, au forţat un atac aerian din partea armatei ucrainene, ce a inclus paraşutişti, elicoptere şi avioane de vânătoare.

Conform UNIAN, conflictele de la aeroportul din Doneţk au încetat în timpul nopţii de luni spre marţi, forţele pro-Rusia fiind ”anihilate” după ce au refuzat să părăsească aeroportul.

Liderul ”Republicii Populare Doneţk, Denis Puşilin, a fugit din clădirea administrativă din Doneţk spre o locaţie necunoscută.

”Republica Populară” a autoproclamat legea marţială în regiune, formând o ”armată naţională” pentru a lupta împotriva armatei ucrainene. Pe 24 mai, cel puţin 5 camioane militare şi două autovehicule cu paramilitari ruşi au trecut graniţa în Ucraina dinspre Rusia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe