"Forţa 3" strânge semnături pentru candidatura lui Meleşcanu la preşedinţie
alte articole
Deja numeroşilor candidaţi la prezidenţiale li s-ar putea adăuga un nume nou, şi anume, Teodor Meleşcanu, şeful SIE, care şi-a exprimat în repetate rânduri "disponibilitatea" de a candida la alegerile prezidenţiale, dacă va fi propus şi susţinut.
Meleşcanu şi-a găsit deja o serie de prim susţinători. Consiliul Naţional al Societăţii Civile (CNSC), coordonat de colonelul Dogaru, şeful militarilor în rezervă, care voia în 2012 desfiinţarea DNA şi a Curţii Constituţionale, strânge semnături pentru candidatura la prezidenţiale a şefului SIE, relatează Hotnews.
CNSC se recomandă drept exponentul unor sindicate, ONG-uri şi cetăţeni "dezgustaţi de politicianism", şi afişează pe site-ul său mesaje anti-"băsiste" şi de solidaritate cu participanţii la mitingul convocat de Antena 3 la Cotroceni, miting degenerat în violenţe la adresa unor jurnalişti.
"Am primit, astăzi, o nouă cerere din partea Alternativei Naţionale, alianţa electorală deschisă partidelor mici şi formaţiunilor Societăţii Civile din care fac parte şi asociaţii membre CNSC, de a strânge semnături pentru susţinerea candidaturii d-lui Teodor Meleşcanu" scrie pe site-ul CNSC Mircea Dogaru, prezentând mai apoi argumentele care l-ar recomanda pe Meleşcanu, în viziunea susţinătorilor lui, pentru cea mai înaltă funcţie în stat.
"Dl. Teodor Meleşcanu corespunde, prin pregătire, prestanţă şi prestaţii, modelului de preşedinte pentru România, imaginat atât de Societatea Civilă, cât şi de aliaţii din NATO. Prin vârstă, dl. Teodor Meleşcanu are şi experienţa necesară şi lipsa ambiţiei de eternizare în funcţie, urmând a fi un preşedinte de tranziţie spre normalitate. Domnia sa va pune capăt disfuncţiei din cadrul Executivului format din Guvern şi preşedinte, propunându-şi reducerea mandatului prezidenţial, din nou, la patru ani şi organizarea de alegeri parlamentare şi prezidenţiale, concomitent, în 2016.
"Politic, dl. Teodor Meleşcanu urmează ca, în plan legislativ, să restabilească autoritatea Parlamentului şi independenţa Justiţiei iar, în plan economico-social şi naţional, să-şi asume ca program Contractul Social, semnat de liderii USL, cu noi, la 14 iulie 2012, dar rămas neonorat", mai scrie CNSC.
În situaţia în care, parte a Societăţii Civile, Alternativa Naţională va strânge cele 200.000 de semnături necesare, dl Teodor Meleşcanu va accepta propunerea de a candida în condiţiile de mai sus, ca reprezentant al acesteia, mai informează site-ul.
"Sindicatul Cadrelor Militare în Rezervă (SCMD) şi Fundaţia FACIAS - ONG fondat de Dan Voiculescu - , programul în 12 puncte numit "PLATFORMA CIVICA", a fost adoptat de peste 130 de ONG-uri şi sindicate. El reprezintă în sinteză (în plan strategic sau macro) principalele obiective ale tuturor cetăţenilor României. Sindicatele, ONG-urile şi cetăţenii care au adoptat acest program constituie CONSILIUL NATIONAL AL SOCIETATII CIVILE (CNSC) şi îşi propun să contureze o masă compactă de vot, prin atragerea tuturor cetăţenilor dezgustaţi de politicianism, pentru a elimina şantajul politic al unor formaţiuni, jocurile şi alianţele politice imorale." se recomandă organismul, pe propriul său site.
Potrivit Hotnews, coordonatorul CNSC este colonelul în rezervă Mircea Dogaru, care s-a remarcat prin participarea la mitingurile anti-Băsescu şi anti-PDL din 2012 şi, într-un pact semnat cu USL în acelaşi an, cerea desfiinţarea DNA şi a Curţii Constituţionale.
CNSC se remarcă prin susţinerea ferventă a lui Voiculescu şi a Atenei 3. Organismul se recomandă drept Forţa 3, a treia forţă în România.
Reamintim că Meleşcanu, în prezent şeful SIE, şi-a exprimat în repetate rânduri disponibilitatea de a candida la preşedinţie, explicând că „ar fi foarte păcat” să nu poată fructifica informaţiile pe care le-a acumulat cât a fost în fruntea SIE.
"În cazul în care mi se face o asemenea propunere (candidatura la prezidenţiale n.r.), care poate fi o propunere serioasă, evident că o voi examina cu toată atenţia şi, în funcţie de disponibilitatea pe care mi-am manifestat-o deja, de a contribui, poate, cu ceva mai mult decât am făcut până acum la evoluţia României, voi lua şi decizia respectivă", declara pe 5 august directorul SIE.