Teodor Meleşcanu ar candida la prezidenţiale dacă primeşte o propunere serioasă

Şeful SIE, Teodor Meleşcanu.
Şeful SIE, Teodor Meleşcanu. (Epoch Times România)

Teodor Meleşcanu, directorul Serviciului de Informaţii Externe, a afirmat că va analiza o eventuală propunere de a candida la prezidenţiale, pentru a contribui "cu ceva mai mult" la evoluţia României, anunţă Mediafax.ro.

Fiind întrebat la Adevărul Live dacă rămâne valabilă afirmaţia potrivit căreia ar putea candida la prezidenţiale în cazul în care i se va cere acest lucru, Meleşcanu a răspuns: "Spre deosebire de alţi politicieni, eu nu am declaraţii pe care le schimb de la o zi la alta. Declaraţia este valabilă. Aşa cum am spus atunci, aşa este valabilă şi astăzi".

Acesta a precizat că ar dori să-şi pună în valoare experienţa pe care a obţinut-o de-a lungul timpului: "Vreau să precizez un lucru foarte important: nu sunt un om care stă pe stradă, am o poziţie, la ora actuală, în SIE, care, din câte aud cel puţin, este o poziţie dorită şi de alţi politicieni, deci nu am niciun fel de problemă. Singurul lucru pe care l-am spus şi pe care îl repet este că am o disponibilitate şi doresc, dacă se poate, să fac mai mult şi să îmi pun în valoare experienţa şi cunoştinţele pe care le-am dobândit de-a lungul unei cariere".

Teodor Meleşcanu a adăugat că ar fi preferat ca această propunere să vină din partea "colegilor mei liberali", ceea ce "nu a fost cazul până acum".

"Declaraţia este valabilă. În cazul în care mi se face o asemenea propunere, care poate fi o propunere serioasă, evident că o voi examina cu toată atenţia şi, în funcţie de disponibilitatea pe care mi-am manifestat-o deja, de a contribui, poate, cu ceva mai mult decât am făcut până acum la evoluţia României, voi lua şi decizia respectivă", a conchis directorul SIE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne