Florin Cîţu - "Tudose: plângere penală!!!"
alte articole
Premierul Tudose merită o plângere penală, susţine liberalul Florin Cîţu, în opinia căruia cel ce conduce Guvernul este "de-a dreptul penal."
"Astăzi vreau să vă explic motivul pentru care eu cred că Prim-Ministrul Tudose merită o plângere penală. Imediat după preluarea mandatului a început să spună prostii. L-am bănuit de incompetenţă. Acum două zile, însă, am avut certitudinea că nu este incompetenţă este penal", scrie Cîţu, pe contul său de Facebook.
Ce l-a convins pe Cîţu că Tudose "este penal"? Ei bine, atacul la adresa sistemului bancar.
"Atacurile concertate la adresa sistemului bancar din România s-au amplificat declarativ şi au intrat într-o nouă fază în care Tudose a trecut la acţiune. A ameninţat în mod direct băncile din România (asta în timp ce şeful lui, Dragnea, compară băncile cu fermele de porci). Declaraţiile premierului au devenit infracţiuni când a nominalizat 18 bănci, din toate băncile, care în opinia sa nu au plătit impozit pe profit şi trebuie controlate. Faptul că la o zi după declaraţiile acestuia ANAF a declanşat controlul la două bănci, din cele 18, constituie, nu numai în opinia mea, o infracţiune. Asta pentru că a dispus un control discreţionar numai la băncile la care a hotărât el (să fie oare cele care au participat, în opinia lui Dragnea, la demonstraţia din februarie?). Este inadmisibil ca un Prim-Ministru să ordone când vrea el controale unde vrea el pe criterii politice", spune Cîţu.
În opinia liberalului, "declaraţia iresponsabilă a lui Tudose generează efecte uşor de prevăzut."
"Imaginaţi-vă că luându-l în serios pe Tudose, doar e Prim-Ministru, se reped oamenii să-şi retragă banii din bănci! Aşa se comportă un Prim-Ministru al unei ţări din UE? Când Ionuţ Mişa a declarat că naţionalizează Pilonul II de pensii, ASF, pe bună dreptate, a constituit o comisie să evalueze pagubele create de declaraţia acestuia. Este momentul ca BNR să evalueze şi să sancţioneze promit atitudinea total iresponsabilă a lui Tudose. E clar că Tudose aparţine unei generaţii de politicieni care ţine banii la borcan, îngropaţi în curte, nu la bănci.", atrage atenţia senatorul.
Vicepreşedintele PNL îi transmite lui Tudose că, în momentul de faţă, băncile deţin 50% din datoria publică, adică finanţează deficitul bugetar şi deficitul bugetului de pensii, asta pe lângă finanţarea economiei în general şi un atac la adresa lor e faptă penală.
"Un Prim -Ministru responsabil ar fi sesizat direct organele de cercetare penală în cazul în care ar fi avut informaţii legate de evaziune fiscală (Mişa de la finanţe o fi complice?) la respectivele bănci. Altfel, este complice. Pe înţelesul tuturor, după atacurile declarative la adresa politicii băncilor din România, Tudose a sugerat deponenţilor băncilor să-şi retragă banii, ceea ce, nu doar în opinia mea, reprezintă o faptă penală.
Dacă luăm în considerare că pe lângă sistemul bancar au atacat şi administratorii privaţi ai sistemului de pensii, companiile mari şi în general sectorul privat, putem trage o singur concluzie: Dragnea şi Tudose pot linşa cu ajutorul instituţiilor de stat pe oricine dacă au ei de câştigat.
Nu uitaţi!!! Ce s-a întâmplat cu Rise Project a fost primul semnal!
Oare cine urmează?", concluzionează Cîţu.