"Fiecare dosar la DNA reprezintă nu un motiv de bucurie, ci un eşec de management"

Adrian Baboi-Stroe, secretar de stat, Ministerul Justiţiei
Adrian Baboi-Stroe, secretar de stat, Ministerul Justiţiei (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fiecare dosar care ajunge la DNA reprezintă nu un motiv de bucurie şi satisfacţie în sine, ci un eşec de management, a declarat vineri, la prezentarea evaluării externe a impactului Strategiei Naţionale Anticorupţie 2012-2015 în România, secretarul de stat în Ministerul Justiţiei Adrian Baboi-Stroe, citat de Agerpres.

"Au fost subliniate în raportul de audit (...) slăbiciunile în activitatea de prevenire a corupţiei, în special prin activitatea managerială în instituţii. Concluzia raportului de audit prezentată de experţi acum este convergenţa cu principiul pe care vrem să-l introducem în noua strategie şi anume că fiecare dosar la DNA reprezintă, de fapt, nu un motiv de bucurie şi satisfacţie în sine, ci reprezintă un eşec de management.

Deci, pentru instituţia în care un lucrător a fost trimis în judecată şi condamnat în final pentru corupţie vorbim de un eşec de management şi acest principiu trebuie aplicat în întreg sectorul public", a declarat Adrian Baboi-Stroe.

Oficialul a mai precizat că acţiunea anticorupţie nu trebuie să se desfăşoare doar la nivel de combatere prin mijloace penale de către DNA sau prin controale administrative de către ANI, aşa cum s-a întâmplat până acum, ci trebuie să existe o parte de prevenire foarte puternică în instituţii, înainte ca "incidentele de integritate să se producă".