FDA cere unui tribunal să permită publicarea datelor privitoare la vaccinul Pfizer pe parcursul a 55 de ani

FDA a analizat documentele în 108 zile pentru a aproba vaccinul Pfizer, dar acum cere 55 de ani pentru a le publica, deşi este obligată de lege să o facă.
Matrix
 
Matrix  

Agenţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a SUA a cerut unui judecător federal, pe 15 noiembrie, să finalizeze până în anul 2076 publicarea în totalitate a documentelor legate de aprobarea vaccinului anti-COVID produs de Pfizer-BioNTech.

Solicitarea FDA a fost făcută într-un dosar, ca parte a unui proces în temeiul Legii privind libertatea de informare (FOIA), intentat de un grup care susţine transparenţa medicală. Guvernul a notificat instanţa că are 329.000 de pagini de documente ca răspuns la cererea FOIA şi a propus eliberarea a 500 de pagini pe lună, pentru a permite redactarea materialelor. În acest ritm, FDA ar elibera în totalitate înregistrările în cauză în aproximativ 55 de ani.

Reclamantul, Public Health and Medical Professionals for Transparency (PHMPT), este un grup de medici şi oameni de ştiinţă, printre care şi Harvey Risch, profesor de epidemiologie la Şcoala de Sănătate Publică Yale.

Grupul a intentat procesul (pdf) după ce FDA le-a respins cererea de a accelera publicarea înregistrărilor. Întrucât reclamantul şi pârâtul nu au ajuns la un acord cu privire la un calendar adecvat al publicării documentelor, solicită o audiere pentru a-şi argumenta cauzele în faţa judecătorului, care trebuie să ia o decizie în acest sens.

„Promisiunea de transparenţă a FDA este, ca să o spunem frumos, o iluzie”, a scris Aaron Siri, a cărui firmă reprezintă PHMPT în proces, într-o postare pe blog pe 17 noiembrie.

„A fost nevoie de exact 108 zile de când Pfizer a început să producă înregistrările pentru acordarea licenţei până în momentul în care FDA a autorizat vaccinul Pfizer”, a continuat Siri. „Dacă credem FDA pe cuvânt, agenţia ar fi trebuit să efectueze o revizuire şi o analiză intensă, robustă, amănunţită şi completă a acelor documente, pentru a se asigura că vaccinul Pfizer este sigur şi eficient pentru licenţă. Deşi poate efectua acea revizuire intensă a documentelor Pfizer în 108 zile, acum solicită peste 20.000 de zile pentru a pune aceste documente la dispoziţia publicului.”

FDA nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

FDA a aprobat vaccinul Pfizer COVID-19 sub eticheta comercială Comirnaty pe 23 august 2021, la mai puţin de patru luni după ce Pfizer a început să trimită documente pentru aprobarea completă a vaccinului. Aprobarea licenţei de către FDA la sfârşitul lunii august a generat o avalanşă de impuneri legate de obligativitatea vaccinării în sectoarele privat şi public.

Una dintre companiile implicate în testele vaccinului Pfizer la începutul acestei luni a declarat că investighează presupuse probleme dezvăluite de un avertizor care a declarat pentru British Medical Journal (BMJ) că studiul a fost plin de probleme, inclusiv falsificarea datelor.

Denunţătorul, Brook Jackson, a alertat FDA dar apoi a fost concediat după câteva ore. Jackson lucra pentru Ventavia Research Group, care a operat mai multe dintre laboratoarele de testare Pfizer în toamna anului 2020.

Potrivit BMJ, una dintre cele mai vechi reviste medicale din lume, FDA nu a inspectat locurile de testare ale Ventavia, deşi a fost alertată cu privire la probleme.

FDA a declarat pentru Epoch Times într-un e-mail, la începutul acestei luni, că deşi nu poate comenta presupusele probleme ale Ventavia, „are încredere deplină în datele care au fost utilizate pentru a sprijini autorizarea vaccinului Pfizer-BioNTech COVID-19 şi aprobarea produsului Comirnaty.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură