FCSB a câştigat derby-ul cu FC Rapid, în etapa a 17-a a Superligii! Declaraţiile celor doi antrenori

Vicecampioana României a dispus de nou-promovata FC Rapid cu scorul de 3-1 (2-0), duminică seara, pe Arena Naţională din Capitală. FCSB venea după eşecul cu Universitatea Cluj, iar Rapid era neînvinsă de patru etape.
FCSB - FC Rapid Bucureşti 3-1 (2-0), în etapa a 17-a a Superligii de fotbal. (FCSB/facebook)
Marius Drăgoi
07.11.2022

FCSB a reuşit să mai spele din rezultatele din ultima perioadă, evoluţia slabă din Conference League, respectiv eşecul din etapa precedentă cu Universitatea Cluj (2-1), duminică seara, pe Arena Naţională, şi să aducă puţină satisfacţie în rândul fanilor roş-albaştri prin victoria cu scorul de 3-1 (2-0) obţinută în faţa celor de FC Rapid - echipa giuleşteană fiind pe val în ultima perioadă, evoluţii ce o clasează în acest moment pe poziţia a doua în ierarhia campionatului intern.

FCSB, cu Mihai Pintilii pe banca tehnică, a făcut un joc foarte bun. S-au remarcat Andrei Cordea (14), Andrea Compagno (31) şi Octavian Popescu (57), în timp ce de la gruparea lui Adrian Mutu, unicul marcator a fost Marko Dugandzic (76 - penalty).

De menţionat că giuleştenii au evoluat în zece oameni după eliminarea lui Junior Morais (70), pentru lovirea lui Cordea.

"Eu vreau să mulţumesc jucătorilor, pentru că este victoria lor şi ei merită totul. Cred că atitudinea a făcut diferenţa în această seară, dorinţa noastră mai mare de a învinge. Cred că aveam mare nevoie de a învinge, ca de aer.

Am avut emoţii pe bancă. Greu nu mi-a fost, dar emoţie foarte mare am avut, fiind derby. Nu ştiu de ce, dar parcă jucam eu, am avut emoţii foarte mari. Dar greu nu mi-a fost, pentru că îi cunoşteam pe jucători, eram de-al vestiarului. Ei au ştiut ce au de făcut, au avut atitudinea corectă şi aici s-a făcut diferenţa..

Atmosfera a fost senzaţională şi le mulţumesc fanilor că au fost alături de noi. E o seară frumoasă pentru noi şi pentru suporteri, a ieşit perfect", a declarat Mihai Pintilii la finalul partidei.

De partea cealaltă, Adrian Mutu nu este supărat pe evoluţia jucătorilor săi, acest scor nu reprezintă valoarea echipei.

"A fost o seară ciudată, pentru că eu cred că ne-am bătut singuri. Mai ales în prima repriză, când am făcut cadou două goluri FCSB-ului. După aceea a fost greu să revenim, în prima repriză, pentru că băieţii acuzau acele greşeli colective pe care le-am făcut, dar, per ansamblu, în repriza a doua a fost un meci echilibrat. Am încercat să întoarcem rezultatul, chiar şi în 10 oameni.

În repriza a doua şi în 10 oameni cred că aţi văzut un plus pe faza de atac. Nu ne-a reuşit în seara asta, ne recunoaştem învinşi, suntem o echipă mai puternică decât un scor, mergem înainte, umili, aşa cum am făcut-o tot timpul şi învăţăm din greşeli..

Eu cred că aceşti băieţi au avut un parcurs foarte bun, tot ei sunt cei care au adus aceste puncte pe care Rapid le are în momentul de faţă, dar se întâmplă să ai câte o repriză nasoală într-un campionat, sau un meci, sau mai multe. Important este să te păstrezi pe drumul care te duce spre obiectiv. Ei ştiu foarte bine unde au greşit, eu voi fi tot timpul lângă ei pentru a-i ajuta, pentru a-i face mai buni ca jucători.

Campionatul este lung, eu aştept nişte răspunsuri din partea băieţilor, nu neapărat pentru obiective pe scurtă durată, pentru că vreau să formăm din Rapid o echipă competitivă, care să poată să joace tot timpul ca favorită. Ăsta este ţelul nostru şi este normal pentru a reuşi acest lucru să trecem şi prin momente mai puţin bune. Aceste greşeli vreau să devină nişte lecţii pentru noi şi să nu le repetăm", a declarat Mutu în conferinţa de presă de la finalul meciului.

"Parcursul de până acum a făcut ca în seara asta să fim echipa favorită, dar un derby este un derby. FCSB s-a ridicat la nivelul meciului, a jucat bine, a şi profitat de greşelile noastre. Nu pot spune că a fost cel mai slab meci al nostru din acest campionat, au fost greşeli mari în prima repriză, au fost două greşeli care ne-au costat în această seară", a completat antrenorul echipei giuleştene.

În tur, Rapid s-a impus cu 2-0.

Au evoluat echipele:
FCSB: 32. Ştefan Târnovanu - 2. Valentin Creţu, 6. Denis Haruţ, 16. Joonas Tamm, 33. Risto Radunovic - 26. Răzvan Oaidă (24. Boban Nikolov, 85), 8. Adrian Şut, 27. Darius Olaru (căpitan) - 98. Andrei Cordea (7. Florinel Coman, 89), 96. Andrea Compagno (19. Billel Omrani, 85), 10. Octavian Popescu (11. David Miculescu, 64). Antrenor: Mihai Pintilii.
Rezerve neutilizate: 99. Andrei Vlad - 22. Radu Boboc, 28. Alexandru Pantea, 29. Rachid Bouhenna, 80. Eduard Radaslavescu.

Rapid: 31. Horaţiu Moldovan - 19. Răzvan Onea, 22. Cristian Săpunaru (căpitan), 21. Dragoş Grigore, 13. Junior Morais - 23. Alexandru Albu, 14. Mattias Kait - 7. Antonio Sefer (45. Marko Dugandzic, 59), 10. Alexandru Ioniţă II (17. Ştefan Pănoiu, 59), 25. Xian Emmers (8. Andrei Ciobanu, 67) - 42. Kevin Luckassen (3. Florin Ştefan, 72). Antrenor: Adrian Mutu.
Rezerve neutilizate: 90. Virgil Drăghia - 4. Ljuban Crepulja, 5. Cristian Ignat, 6. Paul Iacob, 71. Jakub Vojtus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor