Familia Regală, primită la Palatul Buckingham de către Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. (Chris Jackson / Getty Images)
Bogdan Costea
12.02.2013

Aflaţi în Marea Britanie pentru o vizită de cinci zile, Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au fost primiţi marţi, 12 februarie, la Palatul Buckingham de către Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord, care le-a oferit un prânz privat.

Vizita la Londra este a doua vizită externă a Familiei Regale în anul 2013. În zilele de 8 şi 9 februarie, Majestatea Sa Regele Mihai I, însoţit de Principesa Moştenitoare, de Principele Radu şi de Principele Nicolae, a vizitat Cetatea Vatican, unde a participat, în prezenţa Sanctităţii Sale Papa Benedict al XVI-lea, la aniversarea a 900 de ani de la recunoaşterea Ordinului Suveran de Malta.

Majestatea Sa a sosit în Cetatea Vaticanului însoţit de ambasadorul României la Sfântul Scaun, Excelenţa Sa Bogdan Tătaru-Cazaban şi de alţi diplomaţi români. Regele, Principesa Moştenitoare, Principele Radu şi Principele Nicolae s-au alăturat, în dreapta altarului, reprezentanţilor Familiilor Regale britanică, austriacă, germană, bulgară, albaneză şi muntenegrină, prezenţi la ceremonie.

Slujba de la Bazilica Sfântul Petru a fost ţinută de cardinalul Tarcisio Bertone, secretarul de Stat al Cetăţii Vatican. A fost prezent Alteţa Sa Eminentisimă Fra’ Matthew Festing, Suveranul Ordinului de Malta, precum şi un număr de 3000 de voluntari, cavaleri şi reprezentanţi ai Ordinului.

După slujbă, în Bazilica Sfântul Petru a venit Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea, care a ţinut un discurs şi a oferit binecuvântare celor prezenţi.

În Sala de Audienţe a Cetăţii Vatican a avut loc o recepţie oferită de Suveranul Ordinului de Malta. Recepţia a început cu intonarea Imnului Ordinului şi cu discursul Suveranului. La recepţie au participat reprezentanţi ai Ordinului de Malta din cinci continente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor