Facebook-ul politicienilor - o platformă pentru înţepături şi critici constante

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu
Preşedintele PNL, Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Imediat ce preşedintele Klaus Iohannis a adoptat bugetul pe 2015, contestat anterior de liberali la Curtea Constituţională, premierul Victor Ponta nu a pierdut ocazia să îi "urecheze" pentru îndrăzneala lor. Şi, în spiritul nesfârşitelor conflicte politice din România, replica liberalilor nu s-a lăsat mult aşteptată.

Pe 22 decembrie, la o zi după ce Legea bugetului de stat pe 2015 a fost adoptată de Parlament, PNL a atacat legea la CCR invocând printre motive lipsa unei strategii fiscal-bugetare şi faptul că proiectul trebuia înaintat de Guvern Parlamentului până la 15 noiembrie. După ce magistraţii au respins luni sesizarea liberalilor, preşedinţele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru promulgarea legii bugetului de stat pe anul 2015.

"O veste foarte bună pentru toţi românii. Dacă cineva a înţeles cu adevărat de ce a contestat PNL Bugetul la CCR (pentru ca un amendament chiar era al lor, de altfel), îl rog să-mi explice şi mie! Poate înţeleg şi colegii din PNL-PDL că oamenii aşteaptă să ne schimbăm TOTI (nu doar unii) în bine, să lăsăm scandalul şi confruntările inutile", a scris în scurt timp premierul Victor Ponta pe contul său de Facebook.

În replică, preşedintele PNL, Alina Gorghiu, l-a îndemnat pe premier să-şi vadă mai bine de problemele ţării, care este acum acoperită de zăpadă, mai degrabă decât să arunce cu critici pe Facebook.

"Domnul Ponta este absent de fiecare dată când ceva dramatic se întâmplă în România. Fie că este la o partidă de baschet, fie la o masă cu jurnaliştii, domnul Ponta pare preocupat doar de agenda personală, atunci când este nevoie de implicarea sa. Acum, când ţara se află, din nou, sub zăpadă, domnul Ponta are ca principală preocupare atacarea opoziţiei pe Facebook. Este o noutate. În spiritul sfaturilor transmise prin intermediul Facebook chiar de către domnia să, îi cer public, încă o dată, ca în aceste momente să fie reţinut în activitatea politică şi mai activ în îndeplinirea sarcinilor de serviciu. Nimic mai mult", a precizat Alina Gorghiu.

"Îi transmit acest lucru tot pe Facebook deoarece sunt convinsă că este online la orice oră. Domnule Ponta, diferenţa între implicare şi timpul pierdut cu replici neinspirate poate fi chiar diferenţa între a fi respectat sau dispreţuit... dar sigur, experienţa campaniei pentru prezidenţiale este recentă, sigur că ştiţi acest lucru", a adăugat liderul liberalilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne