Explozie puternică zguduie o staţie de metrou din Istanbul

Explozia unei bombe improvizate a zguduit marţi o staţie de metrou din Istanbul, conform mass mediei turceşti.
Poliţia investighează locul unei explozii la staţia de metrou Bayrampasa din Istanbul, 1 decembrie 2015.
Poliţia investighează locul unei explozii la staţia de metrou Bayrampasa din Istanbul, 1 decembrie 2015. (Captură Foto)

Explozia a avut loc pe un pasaj deasupra staţiei de metrou Bayrampasa, localizată în partea estică a oraşului, a raportat agenţia de ştiri de stat Anadolu.

Primarul districtului Bayrampasa din Istanbul, Atilla Aydiner, a susţinut că 5 persoane au fost rănite în explozia de marţi, care a avut loc la o oră de aglomeraţie maximă.

În acelaşi timp, postul de televiziune Haberturk TV a declarat că o persoană a murit.

Atât Aydiner cât şi agenţia de ştiri de stat Anatolia au confirmat că explozia a fost cauzată de o bombă.

Un oficial al poliţiei a declarat pentru Reuters că sunt luate în calcul şi alte ipoteze privind cauzele exploziei, adăugând că poliţia desfăşoară în prezent o investigaţie.

Unele rapoarte au sugerat că incidentul a fost cauzat de un transformator de putere defect.

Un oficial din Istanbul, al cărui nume nu a fost menţionat în rapoarte, a declarat pentru Reuters că, după incident, transportul a fost oprit la staţia de metrou Bayrampasa.

Turcia a fost lovită în lunile recente de mai multe atacuri teroriste. O dublă explozie a avut loc în 10 octombrie în Ankara şi s-a soldat cu peste 100 de morţi. Atacul a vizat un marş pentru pace organizat de grupurile de stânga şi de opoziţie pro-kurde şi a avut loc în faţa principalei staţii de tren din capitala turcă.

Procurorii turci au susţinut că Statul Islamic este de vină pentru acel atac sângeros.

Incidentul de marţi de la metrou are loc într-un moment în care armata turcă este, de asemenea, implicată într-o luptă dură cu militanţii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Sute de oameni au fost ucişi de la prăbuşirea în luna iulie a acordului de încetare a focului dintre PKK şi forţele de securitate turceşti, o mişcare care a dus la relansarea unui conflict îndelungat în care au murit aproximativ 40.000 de oameni începând cu 1984.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe