Expert din R. Moldova: În frunte cu Andrei Năstase, Platformei DA îi va fi foarte greu să intre în viitorul Parlament

Nimeni de la PAS nu doreşte să colaboreze cu Andrei Năstase, întrucât acesta „nu se ţine de cuvânt, este extrem de agresiv, vine cu condiţionări exagerate şi cu nimic motivate şi nu este constructiv”, afirmă Valeriu Paşa.
Andrei Nastase
Andrei Nastase (Epoch Times România)

Platforma DA are o problemă majoră, care este de un an şi jumătate, susţine în contextul situaţiei politice de la Chişinău şi posibilitatea organizării alegerilor anticipate expertul, Valeriu Paşa, precizând că este vorba despre comportamentul liderului formaţiunii Andrei Năstase.

În opinia activistului, expusă în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, chiar dacă în interiorul partidului sunt foarte multe discuţii că actualul lider nu mai face faţă şi n-o să-i mai ajute cu nimic, ei au decis să nu-l schimbe, nimeni nu doreşte să se împotrivească. „Nu zic că nu mai au şanse deloc să treacă în parlament în frunte cu Andrei Năstase, dar cert este că le va fi foarte şi foarte greu.”

„Andrei Năstase este extrem de conflictual şi nimeni nu vrea să se alieze cu el, din varii experienţe negative din trecut, inclusiv asta complică orice discuţie despre posibile blocuri electorale sau chestii de genul acesta înainte de alegeri.

Opţiunea sănătoasă ar fi fost ca Partidul Acţiune şi Solidaritate, ca fost membru al Blocului ACUM, să ofere nişte locuri pe listă Platformei DA pentru a evita ca să se piardă acele eventuale 3 sau 4 la sută pe care le poate lua Platforma DA. Nu sunt suficiente pentru a trece pragul electoral, dar sunt voturi pierdute”, a adăugat acesta.

Însă în Partidul Acţiune şi Solidaritate nimeni nu vrea să audă de colaborare cu Andrei Năstase, a subliniat Valeriu Paşa, menţionând că liderul Platformei DA „nu se ţine de cuvânt, este extrem de agresiv, vine cu condiţionări exagerate şi cu nimic motivate şi nu este constructiv. De asta, eu văd o mare problemă pentru Platforma DA cum ar putea să se regrupeze şi să intre în parlament”.

În cadrul interviului, expertul a ţinut să mai noteze că Maia Sandu ar trebui să se distanţeze realmente de la interesul de partid al PAS şi să fie deasupra jocului, să tragă după ea toate forţele sănătoase care ar putea să intre în următorul parlament pentru a crea o majoritate stabilă. Însă dacă va trage la turta unui singur partid, va fi mai greu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe