Andrei Năstase: Platforma DA nu va delega persoane în Guvernul condus de Natalia Gavriliţa

Andrei Năstase
Andrei Năstase (Epoch Times România)

Platforma DA nu va delega reprezentanţi în Guvernul condus de Natalia Gavriliţa, însă deputaţii se vor prezenta la şedinţa parlamentului în timpul căreia va fi examinat programul de guvernare al candidatului desemnat, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase.

"Dacă nici colegii de la PAS nu vor susţine un asemenea Guvern, noi figuraţie nu facem. Dacă ar fi fost un Guvern pe bune, pe Platforma DA se putea miza. Să facem parte dintr-un Guvern care, eventual, va fi votat de Dodon şi Şor? Noi nu avem agenda PAS-ului. Să nu te prezinţi la şedinţă pentru că aşa vrea PAS sau cum?", s-a întrebat retoric liderul Platformei DA.

Cu toate acestea, Andrei Năstase a ţinut să sublinieze în cadrul emisiunii "Punctul pe Azi" de la TVR Moldova că după un scrutin organizat pe timp de criză, pandemie, cu un Guvern controlat politic din spate, "să nu ne pomenim că pe lângă Şorii de astăzi vor veni şi alţii poate mai ai naibii".

Pe 27 ianuarie, Maia Sandu a nominalizat-o la funcţia de premier pe Natalia Gavriliţa, fost ministru al Finanţelor în Guvernul pe care l-a condus în 2019. Candidatul are 15 zile la dispoziţie, din momentul desemnării, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului. Pentru dizolvarea Parlamentului este necesar ca deputaţii să respingă de două ori învestirea unui Guvern.