Executivul vrea ca la 30 ianuarie să fie gata proiectul de lege privind restituirea proprietăţilor

Epoch Times România
16.01.2013

Guvernul a aprobat miercuri un memorandum prin care stabileşte ca fiecare minister să transmită la MFP, până la 30 ianuarie 2013, situaţia imobilelor retrocedate, acelaşi termen fiind estimat şi pentru întocmirea proiectului de lege privind reglementarea restituirii proprietăţilor.

În şedinţa de miercuri a fost aprobat un memorandum, întocmit de ministrul delegat pentru Buget, în care se fac propuneri pentru încadrarea în termenul acordat de CEDO statului roman pentru soluţionarea problemei restituirii proprietăţilor, înformează guvernul .

În document se stabileşte că până la 30 ianuarie 2013 Comitetul interministerial privind procesul de reformare a legislaţiei şi procedurilor din domeniul restituirii proprietăţilor trebuie să elaboreze şi să prezinte pentru primă lectură proiectul de lege privind reglementarea restituirii proprietăţilor.

De asemenea, fiecare minister trebuie să transmită la MFP, până la 30 ianuarie 2013, situaţia imobilelor retrocedate, a celor nou construite şi, după caz, situaţia cheltuielilor cu chiriile pentru sedii. „Ministerul Educaţiei va transmite situaţiile menţionate şi pentru unităţile de învcăţământ preuniversitar de stat”, precizează sursa citată.

„Până la finele anului 2015, Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor trebuie să revadă toate dosarele soluţionate, inclusiv cele pentru care s-au plătit despăgubiri în numerar, şi să analizeze cauzele care au determinat nerestituirea bunurilor în natură sau prin echivalent, în compensare cu alte bunuri”, se mai arată în informarea publicată de guvern.
Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor estimează despăgubirile la circa 8,7 - 9 miliarde euro, ceea ce reprezintă 6,5% din PIB-ul estimat pe anul 2013.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor